Νέα οικιστικά projects στο Ελληνικό

Νέα οικιστικά projects στο Ελληνικό
Έργα στο ελληνικό Eurokinissi

Πώς προχωρά το χρονοδιάγραμμα έργων και νέων διαγωνισμών. Ισχυρή ζήτηση για κατοικίες φέρνει και νέες αναπτύξεις. Ξεκινούν τα έργα υποδομής και οι μελέτες για το πάρκο.

Η ισχυρή ζήτηση για κατοικίες επισπεύδει και την προώθηση νέων οικιστικών αναπτύξεων εντός της έκτασης, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Οδυσσέα Αθανασίου.

Στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, ο ίδιος ανάφερε πως πέρα από τα γνωστά οικιστικά (πρώτη σειρά βιλών με μέτωπο την παραλία του Αγίου Κοσμά, συγκρότημα μεζονετών και Πύργος Κατοικιών στη Μαρίνα) η διοίκηση της Lamda Development προγραμματίζει εντός της πρώτης πενταετίας, τη δημιουργία ενός ακόμη Πύργου Κατοικιών καθώς και οικιστικά συγκροτήματα χαμηλότερης τιμολογιακής βάσης στις περιοχές του οικοπέδου, που συνορεύουν με τον Άλιμο.

Ειδικότερα, ο νέος Πύργος αφορά σε κτίριο 50 μέτρων (15 ορόφων), συνολικού εμβαδού 16.500 τ.μ., όπου θα αναπτυχθούν 90 διαμερίσματα. Τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό έχει δε ήδη αναλάβει το δανέζικο γραφείο BIG, με επικεφαλής τον Bjarke Ingels. Κατά τον κ. Αθανασίου, ο σχεδιαζόμενος νέος Πύργος Κατοικιών θα αποτελέσει επένδυση της Lamda Development, ενώ οι υπόλοιπες αναπτύξεις αφορούν πιθανές συνεπενδύσεις με τρίτους επενδυτικούς φορείς.

Πέραν των παραπάνω, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development σύντομα αναμένεται στρατηγική συμφωνία για την εγκατάσταση εκπαιδευτηρίων στο Ελληνικό, αλλά και εξελίξεις για το πρώτο ξενοδοχείο που από κοινού θα αναπτύξουν η Lamda και η ΤΕΜΕΣ.

Επιπλέον, ξεκινούν οι εργασίες για το πρώτο πακέτο έργο υποδομών, με ανάδοχο τον όμιλο Άβαξ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για τη δημιουργία του Πάρκου, έκτασης 2.000.000 τ.μ. εντός της έκτασης του Ελληνικού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2022.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development, η οποία αναλαμβάνει πλήρως τόσο τη δημιουργία, όσο και τη συντήρηση του Πάρκου, το εκτιμώμενο κόστος επένδυσης ανέρχεται στα 250 εκατ.ευρώ, ωστόσο ο ακριβής προϋπολογισμός αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του μελετητικού έργου και κατά την κατάρτιση του σχετικού διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα