Οι Έλληνες πιλότοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των ξένων πιλότων της Turkish Airlines

Οι Έλληνες πιλότοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των ξένων πιλότων της Turkish Airlines

Εβδομηντατέσσερις Έλληνες πιλότοι στην Turkish Airlines, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες από πλευράς εθνικότητας πιλότων του αερομεταφορέα

Ο κ. Γιάννης Σταυριανός εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια ως πιλότος στην Turkish Airlines. Προηγουμένως είχε διατελέσει επί 12 χρόνια πιλότος σε πτήσεις ελληνικού αερομεταφορέα, από όπου παραιτήθηκε, ενώ μεσολάβησε ένας χρόνος θητείας σε ινδική εταιρεία πριν πάει στην Turkish Airlines. Ο κ. Σταυριανός είναι ένας από την ομάδα των 74 Ελλήνων πιλότων της Turkish Airlines, που αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ομάδες από πλευράς εθνικότητας πιλότων του αερομεταφορέα.

Θεωρεί τύχη τη συνεργασία του με την Turkish Airlines για πολλούς λόγους. Είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα και είναι εύκολο να διατηρεί επαφή με οικογένεια και φίλους. Επισκέπτεται την Ελλάδα, ακόμα και όταν έχει μια ημέρα ρεπό. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, ενώ νοιώθει πολύ άνετα με τη ζωή στην Τουρκία όταν είναι εκτός υπηρεσίας. «Ως Έλληνας στην Τουρκία δεν ήταν δύσκολο να δημιουργήσω φίλους και να κάνω παρέες. Είναι εύκολες οι κοινωνικές συναναστροφές, γιατί υπάρχει φιλικό κλίμα, μέχρι που γελάμε με τα ίδια αστεία, όλα αυτά δεν είναι τυχαία διότι είμαστε γείτονες χώρες».

Οι Έλληνες πιλότοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των ξένων πιλότων της Turkish Airlines
© 2015 CHRIS RAEZER

Διηγείται ένα περιστατικό που του είχε κάνει εντύπωση και είναι χαρακτηριστικό για το κλίμα που επικρατεί. Ήταν μια πτήση από Ντόχα προς Τουρκία, που ξεκινούσε στις 11 το βράδυ. «Στις 12 και ένα λεπτό βλέπω για μεγάλη μου έκπληξη και ενώ ήμασταν εν πτήση, ότι ο επικεφαλής του πληρώματος είχε οργανώσει μια μικρή γιορτή και είχε προβλέψει να φέρει μια  τούρτα. Ήταν 16 Φεβρουαρίου, η ημέρα των γενεθλίων μου».

Ο κ. Σταυριανός αναφέρεται στην ανάπτυξη της Turkish Airlines. «Όταν εντάχθηκα στο δυναμικό της εταιρείας, θυμάμαι ότι είχε αποκτήσει το 200ο αεροπλάνο. Τέσσερα χρόνια μετά, έχει φθάσει στα 327, δηλαδή μια αύξηση των αεροσκαφών πάνω από 50%, ενώ συνολικά ο αριθμός πιλότων αγγίζει πλέον τους 4500 χιλιάδες». Σημειώνει ότι σκοπεύει να παραμείνει στο δυναμικό της Turkish Airlines, γιατί είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, που ακολουθεί τα διεθνή standards στις εργασιακές συνθήκες και λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για καριέρα, ενώ νοιώθει «σαν στο σπίτι του».

SHARE:

24Media Network