Οι ταχύτητες των ονείρων σου γίνονται πραγματικότητα

Οι ταχύτητες των ονείρων σου γίνονται πραγματικότητα

Το internet του μέλλοντος και της φαντασίας μας έφτασε επιτέλους στο σήμερα, με ταχύτητες που που φτάνουν τα 100 και 200 Mbps.

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε ζήσει στην καθημερινότητά μας τεράστιες τεχνολογικές αλλαγές. Αρκεί να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο πώς έχει αλλάξει η ζωή μας από τις συνδέσεις dial-up, τότε που δεν μπορούσες να μιλάς στο σταθερό και παράλληλα να είσαι στο internet, τότε που ο χαρακτηριστικός διαπεραστικός ήχος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας σύνδεσης –καθώς δεν μπορούσες να είσαι συνεχόμενα συνδεδεμένος – και το internet αποτελούσε ένα μικρό, αλλά άκρως ζωντανό κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Πλέον το internet είναι σχεδόν ταυτόσημο με την ψυχαγωγία, αλλά και τη δουλειά μας, με τις κινητές συσκευές να κερδίζουν διαρκώς έδαφος και να εκτοπίζουν τους σταθερούς υπολογιστές από την αγοραστική πίτα. Αρκεί να σκεφτούμε πως ο μέσος χρήστης δεν έχει την υπομονή να περιμένει περισσότερα από ελάχιστα δευτερόλεπτα για να φορτώσει μια σελίδα και διαρκώς αναζητά ολοένα και πιο γρήγορο internet. Αυτό ακριβώς το αίτημα έρχεται να ικανοποιήσει η WIND, που επενδύει στο δικό της δίκτυο οπτικών ινών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας. Αρκεί να συλλογιστούμε πως χιλιάδες συνδρομητές απολαμβάνουν ήδη ταχύτητες Wind Fiber 100 & 200 mbps σε όλη την Ελλάδα! Πιο συγκεκριμένα, η Καλλιθέα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια, έχουν την ευκαιρία να ζουν την εμπειρία των υπέρ-υψηλών ταχυτήτων WIND Fiber.

Σκέψου πόσο θα αλλάξει η ζωή σου όταν θα μπορείς και εσύ να απολαύσεις αυτές τις ταχύτητες. Από το να δεις την αγαπημένη σου ταινία σε video streaming στην καλύτερη ποιότητα και χωρίς «διαλείμματα», από το να μπεις στο πεδίο της μάχης των online games και να συνομιλήσεις με τους συμπαίκτες σου την ίδια στιγμή και χωρίς «κολλήματα», να απολαύσεις ΗD ταινία σε λίγα λεπτά για να είσαι παρών στις καταδιώξεις του Hollywood από το σαλόνι του σπιτιού σου, αλλά και να ανεβάσεις videos και φωτογραφίες στα social media ακόμα πιο γρήγορα.

Δεν είναι όμως μόνο η προσωπική εμπειρία του χρήστη που θα αναβαθμιστεί. Η σύνδεση στο διαδίκτυο με υπερ-ταχύτητες σε συνδυασμό με τη μεγάλη χωρητικότητα που προσφέρουν τα δίκτυα νέας γενιάς θα επηρεάσουν σημαντικά κάθε τομέα της κοινωνίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κάποιες χαρακτηριστικές «λύσεις» που ευνοούνται από το υπερ-γρήγορο internet είναι και οι υπηρεσίες που προσφέρει ο κόσµος του IoT (cloud, mobile, social και information), το «έξυπνο» σπίτι, οι «έξυπνες» πόλεις ή οι «τηλε-υπηρεσίες», όπως για παράδειγμα η τηλεϊατρική.

Είμαστε λοιπόν τυχεροί που το Wind Fiber επεκτείνεται με απίστευτες ταχύτητες και περιμένουμε να καλωσορίσουμε και εμείς στο σπίτι και το γραφείο μας το internet του μέλλοντος, ή μάλλον του παρόντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα