Όμιλος Φουρλή: Νέες επενδύσεις σε Logistics, ακίνητα και νέες φίρμες

Όμιλος Φουρλή: Νέες επενδύσεις σε Logistics, ακίνητα και νέες φίρμες
Logistics Getty Images/iStockphoto

Οι νέες επενδύσεις του ομίλου Φουρλή τού δίνει πλεονέκτημα στην αγορά. Τα επόμενα βήματα στον κλάδο των ακινήτων.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια αγορά που μεταλλάσσεται ραγδαία και θέτει νέες προκλήσεις αποκτά ο όμιλος Φουρλή ολοκληρώνοντας επενδύσεις 18 εκατ. ευρώ στα δύο Logistics centers σε Οινόφυτα και Σχηματάρι (25.000 τ.μ. και 42.000τ.μ.)

Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο μέσω των brands ΙΚΕΑ, Intersport και έως το τέλος της χρονιάς με το brand της Holland&Barret (προϊόντα υγείας και ευεξίας). Ειδικότερα το Logistic Center της Intersport στα Οινόφυτα διαθέτει δυνατότητες επέκτασης περίπου 10.000 τ.μ. ή επιπλέον 40% capacity, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τροφοδοσίας τόσο του ηλεκτρονικού καναλιού πωλήσεων του ομίλου όσο και της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα των online πωλήσεων, ο όμιλος έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες courrier (εσχάτως και με την Box Now), και ενισχύει τη διανομλη μέσω της διαδικασίας cliick & collect στα καταστήματα της Intersport.

Οι παραπάνω επενδύσεις στα Logistics αναμένεται να ενισχυθούν προσεχώς καθώς μέσω της θυγατρικής εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων Trade Estates, ο όμιλος Φουρλή διαπραγματεύεται την εξαγορά νέων αποθηκών. Στόχος είναι πέρα από την εξυπηρέτηση των αναγκών των λιανεμπορικών δραστηριοτήτων του ομίλου να καλύψει και τις ανάγκες τρίτων παικτών του λιανεμπορίου.

Σε ότι αφορά στον κλάδο των ακινήτων μέσω της ΑΕΕΑΠ Trade Estates, πέρα από το στρατηγικό στόχο εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο. Η εταιρεία πέραν των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων στοχεύει σε περαιτέρω προσάρτηση ακινήτων (μετά το Florida στη Θεσσαλονίκη, τα retail parks σε Πειραιώς, Σπάτα, Ηράκλειο και Πάτρα), έχοντας πλάνο επιπλέον επενδύσεων 200 εκατ. ευρώ.

Κατά τον κ. Φουρλή το τελευταίο διάστημα αποκτήθηκε και πάλι σε συνεργασία με την Τen Brinke οικόπεδο στο Χαλάνδρι (Δουκ. Πλακεντίας), όπου θα αναπτυχθούν big boxes καταστήματα, μισθωμένα στην ΑΒ Βασιλόπουλος και την McDonalds. Παράλληλα, η ΑΕΕΑΠ εξετάζει την εξαγορά ακόμη δύο retail parks στην περιφέρεια αλλά και νέας εγκατάστασης logistics.

Η Trade Estates ως γνωστόν ξεκίνησε με ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων λογιστικής αξίας 185 εκατ. ευρώ περίπου ενώ στο τέλος του 2021 αυτή είχε διαμορφωθεί στα 215 εκατ. ευρώ. Μετά τις συναλλαγές στους πρώτους μήνες του 2022 η αξία των assets της διαμορφώνεται στα 270,9 εκατ. ευρώ (300 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση, με βασικούς άξονες τα logistics centers και τα μεγάλου εμβαδού εμπορικά ακίνητα (retail parks).

Επιπλέον, έχει συμφωνήσει την ανάπτυξη retail park 30.000 τ.μ. εντός της έκτασης του Ελληνικού, επένδυση που αναμένεται να αγγίξει τα 55 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα