Όμιλος Καστελόριζο: Διεισδύει με “ΜΕΖΕ” στο αθηναϊκό κέντρο

Όμιλος Καστελόριζο: Διεισδύει με “ΜΕΖΕ” στο αθηναϊκό κέντρο
Εστιατόριο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Λειτουργεί από τα τέλη της χρονιάς το νέο εστιατόριο – το 15ο του ομίλου- στο Σύνταγμα. Οι προσδοκίες από την high traffic περιοχή, οι βλέψεις για επέκταση μέσω franchise και στην αγορά του καφέ. Ισχυρές επιδόσεις το 2022, παρά το αυξημένο κόστος.

Νέο κατάστημα εστίασης στο αθηναϊκό κέντρο με ένα από τα concepts του εγκαινίασε πρόσφατα ο όμιλος Κασtελόριζο, επιχειρώντας περαιτέρω διείσδυση στη δημοφιλή περιοχή του Συντάγματος.

Πρόκειται για επένδυση 200 χιλ.ευρώ για ένα κατάστημα 300 τ.μ. που φέρει το brand ΜΕΖΕ του ομίλου (υπάρχει ακόμη ένα με την ίδια επωνυμία στη Γλυφάδα) και το οποίο ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος του ομίλου κ. Κώστας Σταύρου αποκάλεσε ως “ευκαιρία”.

Αν και το μίσθωμα (9.500 ευρώ το μήνα), αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο μετά το ενοίκιο για τους “Ορίζοντες Λυκαβηττού”, εν τούτοις η διοίκηση του ομίλου εστίασης εκτίμησε πως το σημείο (επί της Μητροπόλεως), όσο και το concept (μοντέρνα ελληνική κουζίνα) θα αποδώσει σύντομα και λόγω τουριστικής κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει παρουσία στο αθηναϊκό κέντρο (στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης) με το concept Omnivore.

Πέραν της νέας επένδυσης, ο όμιλος διατηρεί σχέδια επέκτασης μέσω ενός νέου concept -του Cup or What? – και στην αγορά του καφέ και της γρήγορης εστίασης. Ήδη λειτουργεί το πρώτο κατάστημα της συγκεκριμένης επωνυμίας στη Γλυφάδα, ενώ ο όμιλος διαμορφώνει την τελική του πρόταση προκειμένου να το αναπτύξει μέσω συμβάσεων franchise.

Στον τομέα των νέων επενδύσεων, ο όμιλος διατηρεί επίσης ενδιαφέρον για τις νέες εμπορικές αναπτύξεις στο Ελληνικό, με τον κ. Σταύρου ωστόσο να δίνει προτεραιότητα στην ανακαίνιση του καταστήματος που ήδη διαθέτει ο όμιλος με το σήμα Καστελόριζο στη Βάρκιζα.

Σημειώνεται πως με τη νέα προσθήκη, ο όμιλος ελέγχει πλέον 15 καταστήματα εστίασης στην Αθήνα υπό τη σκέπη διάφορων επωνυμιών, αλλά και τρεις μικρές ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες (Μέγαρα, Σούνιο και Σητεία), και απασχολεί πλέον 500 άτομα συνολικά.

Το 2022, αν και ο όμιλος επιβαρύνθηκε με κατά 30% αυξημένα κόστη λειτουργίας (στα 4,5 εκατ.ευρώ) κυρίως από το κόστος ενέργειας, εν τούτοις πέτυχε σημαντική ανάπτυξη τζίρου στα 15,2 εκατ.ευρώ έναντι 9,2 εκατ.ευρώ του 2021 (χρονιά που ωστόσο υπήρχαν σημαντικοί περιορισμοί λόγω πανδημίας). Ο τζίρος του 2022 ωστόσο ήταν και σαφώς υψηλότερος κατά 3 εκατ.ευρώ από εκείνον του 2019, που αποτελεί και τη βάση σύγκρισης ως μια κανονική χρονιά.

Τέλος, ο όμιλος εκτιμά ότι η καθαρή προ φόρων κερδοφορία θα διαμορφωθεί στο 1 εκατ.ευρώ για την περασμένη χρονιά.

Σημειώνεται ότι από τον παραπάνω κύκλο εργασιών 3 εκατ.ευρώ αφορούν τις πωλήσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, που ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Σταύρου παραμένουν ζημιογόνες, γεγονός που συντηρεί την προσπάθεια του να αποεπενδυθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα