Optima Bank: Έμφαση στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Optima Bank: Έμφαση στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Optima bank INTIME

Η Τράπεζα συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων της ΕΑΤ και του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω του οποίου προωθεί επενδυτικά πλάνα ύψους 200 εκατ. ευρώ. Είσοδο στο ΧΑ το 2023

Η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, αλλά και η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός του 2023, αποτελούν τους επόμενους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης της Optima Bank. 

Η Τράπεζα συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου προωθεί επενδυτικά πλάνα ύψους 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την διοίκηση «η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της τράπεζας, θα της επιτρέψει να στηρίξει μέσω χρηματοδοτήσεων, επιχειρήσεις και βιώσιμα επενδυτικά πλάνα, προς όφελος της οικονομίας και της χώρας στο σύνολό της».

Την ίδια στιγμή η οικονομική χρήση του 2022 αναμένεται να κλείσει για την Optima Bank με κέρδη μετά από φόρους ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ έναντι κερδοφορίας 16,7 εκατ. ευρώ το 2021, αποτελώντας και το εφαλτήριο για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο εντός του 2023.

Η είσοδος στο Χρηματιστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ περίπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας, που θα στηρίξουν την ανάπτυξή της και την διεύρυνση της μετοχικής της βάσης.

Τανισκίδης: έμφαση στις επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις

Σε ενημέρωση τύπου που πραγματοποίησε χθες η διοίκηση της Optima Bank, o πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις της Τράπεζας όπως η κερδοφορία, μόλις από τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της, στην συνεχή επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, καθώς και στο διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο, βάσει του οποίου η Optima έχει τοποθετηθεί στην αγορά με έμφαση στις χρηματοδοτήσεις μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Optima Bank αναπτύσσει το δίκτυο των καταστημάτων που αριθμεί 27 καταστήματα στη βάση της ψηφιακής εξυπηρέτησης και της συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις, που αποτελούν τον κορμό της χρηματοδοτικής βάσης από την μία και τους ιδιώτες, που αποτελούν τον κορμό της καταθετικής βάσης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Optima Bank Δημήτρης Κυπαρίσσης, τόνισε από την πλευρά του ότι η Τράπεζα διαθέτει ισχυρή καταθετική βάση που προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, το δανειακό της χαρτοφυλάκιο διαμορφώνεται στο 1,45 δισ. ευρώ και ο δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται άνω του 20%.

Άντληση 60 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank ολοκλήρωσε την Δευτέρα την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) από το οποίο άντλησε το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, με έντονο το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, που σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, αποτυπώθηκε στην συνολική ζήτηση που ξεπέρασε το στόχο. Μετά την έκδοση του ομολογιακού δανείου τα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας, ενισχύονται στα 225 εκατ. ευρώ. Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο έχει αόριστη διάρκεια, δυνατότητα ανάκλησης και επιτόκιο 2,75%, ενώ δεν προβλέπεται να είναι διαπραγματεύσιμο σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά. Η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, εντάσσεται στις ενέργειες του χρηματοδοτικού πλάνου για την κάλυψη των εποπτικών στόχων για το 2022 για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, «η ευρεία αποδοχή της έκδοσης, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή οικονομία, αντανακλά την εμπιστοσύνη των υφιστάμενων μετόχων αλλά και των νέων επενδυτών στη σταθερά ανοδική πορεία της Optima bank».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα