Παντελιάδης, Μy Market – Metro: Αυτός είναι ο ανταγωνιστής μου που φοβάμαι περισσότερο

Παντελιάδης, Μy Market – Metro: Αυτός είναι ο ανταγωνιστής μου που φοβάμαι περισσότερο
O Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μetro - My Market

Τι ανέφερε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μetro σε εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 3 χρόνων από την εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος

Αν υπάρχει μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, από τις μεγάλες, η οποία το 2017 κατάφερε να μην χάσει από την επιστροφή στην κανονικότητα του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος, αυτή δεν είναι άλλη από την My Market της οικογένειας Παντελιάδη. Ήταν από τις ελάχιστες που παρουσιάσαν αύξηση τζίρου την περασμένη χρονιά και όπως φαίνεται και από τον πιο κάτω πίνακα, και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, η αύξηση αυτή θα συνεχίζεται και το 2018.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών για το 2018 αναμένεται να ανέλθει σε 1,23 δις ευρώ, από 1.17 δις ευρώ το 2017. Οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος τα 54 εκατ. ευρώ όταν το 2017 ανήλθαν σε 46.9 εκατ. ευρώ. Πέρσι ο Όμιλος απέδωσε στο ελληνικό Δημόσιο φόρους και εισφορές ύψους 52.1 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των δικτύων αριθμεί 274 σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτά τα 225 είναι MyMarket και τα 49 Metro Cash & Carry. Το σύνολο των σημείων πώλησης το 2014 ήταν 108.

Ανταγωνισμός

Ο κ. Παντελιάδης θεώρησε φυσιολογική την κάθοδο της Μασούτης στην Αθήνα και θεωρεί φυσική την περαιτέρω εξάπλωση της πέρα από την εξαγορά της Προμηθευτικής εάν θέλει να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική. Σε ερώτηση για το εάν φοβάται τον ανταγωνισμό, ο ίδιος τόνισε η ελληνική είναι μία δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά η οποία γνώρισε αρκετές αλλαγές από την δεκαετία του ’90 με την είσοδο αρκετών ξένων παικτών και ότι σήμερα το επίπεδο των καταστημάτων που διαθέτουμε είναι σε πολύ υψηλότερο από το μεγαλύτερο μέρος αυτών της δυτικής Ευρώπης, ο ίδιος ανέφερε ότι “ο ανταγωνιστής που φοβάμαι περισσότερο είναι αυτός που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει”.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό κατάστημα των Mymarket. Πρόκειται για το eshopmymarket.gr, που προέκυψε από την συνεργασία με το ηλεκτρονικό κατάστημα welovesupermarket.gr.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση το eshop mymarket.gr παραδίδει φρέσκα είδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, μπαίνοντας δυναμικά μέσα στα νοικοκυριά των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Παράλληλα, με την υπηρεσία παράδοσης, δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους όλης της χώρας, ακόμη κι αν βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία, μακριά από φυσικά καταστήματα Mymarket, να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς των τυποποιημένων προϊόντων που προσφέρει.

Επίσης, το eshop των Mymarket προσφέρει στον ηλεκτρονικό πελάτη τη δυνατότητα να ικανοποιεί τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του στα φρέσκα και τα είδη κοπής, όπως όταν επισκέπτεται ένα φυσικό μας κατάστημα. Π.χ. λεπτές φέτες υλικών τοστ, μπριζόλα χωρίς κόκκαλο, ώριμη ντομάτα, μικρά κολοκύθια, πράσινες μπανάνες , καθαρισμένο ψάρι κ.λπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα