Payzy: Ψηφιακό πορτοφόλι από τον όμιλο ΟΤΕ

Payzy: Ψηφιακό πορτοφόλι από τον όμιλο ΟΤΕ
Ψηφιακό πορτοφόλι από τον όμιλο ΟΤΕ COSMOTE

Εισέρχεται στην αγορά ψηφιακών συναλλαγών με τη νέα εφαρμογή που απευθύνεται σε όλους, πέραν των συνδρομητών του οργανισμού.

Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της Cosmote payments και δύο χρόνια μετά τη λήψη της σχετικής τραπεζικής άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδας, ο όμιλος ΟΤΕ εισέρχεται στον στίβο των ψηφιακών πληρωμών μέσω της νέας εφαρμογής Payzy by Cosmote.

Η αγορά των ψηφιακών πληρωμών παρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη παγκοσμίως ενώ μετά την ψηφιοποίηση του κράτους αλλά και την πανδημία- που λειτούργησε ως επιταχυντής- απέκτησε ένα σταθερά αναπτυσσόμενο μερίδιο και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος ΟΤΕ έχοντας αφενός μια τεράστια συνδρομητική βάση αλλά και τεχνολογίες αιχμής προσθέτει αυτή τη νέα υπηρεσία, για την οποία ο επικεφαλής του Μιχάλης Τσαμάζ έθεσε κατά τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση έναν φιλόδοξο στόχο, εκτιμώντας ότι σε μια «δεκαετία θα αποφέρει τζίρο ίσο με τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του ομίλου».

Σύμφωνα με μελέτη της ΕΚΤ που παρουσιάστηκε κατά το λανσάρισμα του Payzy, το 2021 οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (με χρεωστικές κάρτες, πιστωτικές κάρτες και e- wallets) έφτασαν τα 49 δισ. ευρώ υπερδιπλάσιες από το 2018, φτάνοντας το 1,5 δισ. συναλλαγές τριπλάσιες από τα 500 εκ. συναλλαγές το 2018. Από αυτές μόλις το 3% έγιναν με ηλεκτρονικό χρήμα δηλαδή από wallets όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη του ευρώ, είναι 11%. Οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις μελέτες της ΕΚΤ το 2025 το ποσοστό των ψηφιακών συναλλαγών θα διπλασιαστεί σε σχέση με το 2021.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μ. Τσαμάζ υπογράμμισε πως η εφαρμογή Payzy αποτελεί ως υπηρεσία πληρωμών αποτελεί καινοτομία και για τον όμιλο της Deutsche Telecom.

Τον Ιούλιο του 2021 η Cosmote Payments ξεκίνησε την πρώτη εμπορική της συναλλαγή, δηλαδή την εκκαθάριση συναλλαγών, από τα ψηφιακά της κανάλια, το BOX, το Cosmote app και για τις αγορές από τα site cosmote.gr και germanos.gr. Στη συνέχεια επέκτεινε την εκκαθάριση συναλλαγών και στα φυσικά καταστήματα του ομίλου της Cosmote και της Γερμανός. Επόμενο βήμα ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmote payments κατά 18,9 εκ. ευρώ και έτσι θωρακίστηκε η κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας με αποτέλεσμα το Payzy να έχει εξασφαλίσει τους πυλώνες που θα το οδηγήσουν σε εμπορική επιτυχία, τόνισε ο κ.Μπάμπης Μαζαράκης – Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ. Όπως είπε η Cosmote payments αναμένεται να έχει έσοδα της τάξης των 7 εκ. ευρώ το 2022.

Το Payzy απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε συνδρομητές Cosmote οι οποίοι αναμενόμενα έχουν κάποια επιπλέον οφέλη όπως μεταξύ άλλων απεριόριστα δεδομένα για 1 μήνα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android smartphones και iPhone, αποτελεί μια ολιστική λύση για μικροσυναλλαγές, με την όλη εμπειρία να είναι πλήρως ψηφιακή, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων:

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Payzy είναι ο φιλικός στο χρήστη σχεδιασμός. Χωρίς κανένα κόστος μπορεί να γίνει η φόρτιση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού από χρεωστική κάρτα και εντελώς δωρεάν επίσης να γίνουν μεταφορές χρημάτων από χρήστη σε χρήστη.

Στα πλεονεκτήματά της επίσης ότι όποιος γραφτεί μπορεί να αποκτήσει άμεσα IBAN λογαριασμό μέσω μιας απλής διαδικασίας ενώ στη συνέχεια μπορεί να εκδώσει χρεωστική κάρτα Visa η οποία περνάει στο Apple Pay ή το Google Wallet για να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές με όλα τα συμβατά POS. Επίσης, το πρόγραμμα πιστότητας και ανταπόδοσης με την ονομασία Coins, επιτρέπει τη μετατροπή των Coins που συγκεντρώνονται από τις αγορές σε ευρώ που επιστρέφουν στον χρήστη. Συγκεκριμένα για κάθε €1 που ξοδεύει ο χρήστης με την payzy virtual χρεωστική του κάρτα, κερδίζει 1 coin και όταν μαζέψει 100 coins μπορεί να τα εξαργυρώσει σε €1 στο πορτοφόλι του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως ισχύει και σε άλλες ελληνικές κάρτες, οι χρεώσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης με την κάρτα της payzy δηλώνονται αυτόματα για το χτίσιμο του αφορολόγητού του.

Δίνοντας έμφαση στις μικροσυναλλαγές, ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιεί πληρωμές λογαριασμών χρησιμοποιώντας τον RF κωδικό αλλά και να στείλει άμεσα χρήματα σε κάποιον φίλο του που χρησιμοποιεί την εφαρμογή, κατά τη διάρκεια ενός chat χωρίς επιπλέον χρέωση και με πολύ εύκολο τρόπο.

Κάνει εύκολη την ανταλλαγή χρημάτων σε μια παρέα για την πληρωμή ενός λογαριασμού με τη λειτουργία split it αλλά και την άμεση αποστολή χρημάτων σε κάποια επαφή του χρήστη φτάνει αυτός να είναι ήδη χρήστης της εφαρμογής.

Ιδιαίτερα απλή είναι διαδικασία εγγραφής, η οποία όπως ισχύει και σε fintech τράπεζες, είναι πλήρως ψηφιακή και ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, ο χρήστης καλείται να συνδεθεί με το taxis net προκειμένου να αντληθούν από εκεί οι απαιτούμενες πληροφορίες, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια βιντεοκλήση με υπάλληλο της υπηρεσίας. Σε αυτή θα πρέπει να εμφανίσει την ταυτότητά του, μια ενέργεια που μελλοντικά δεν θα απαιτείται. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, ο χρήστης αποκτά τραπεζικό λογαριασμό με ελληνικό IBAN και μπορεί να εκδώσει με 2 απλά βήματα χρεωστική virtual κάρτα για ανέπαφες πληρωμές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα