Πλαίσιο: Νέες επενδύσεις στα logistics και το e-commerce

Πλαίσιο: Νέες επενδύσεις στα logistics και το e-commerce
Κατάστημα Πλαίσιο στην Αθήνα Shutterstock

Σε νέες επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους προχωρά η αλυσίδα Πλαίσιο. Πού δίνει έμφαση η εταιρεία στη νέα φάση που διέρχεται η κατανάλωση.

Η νέα εποχή κατανάλωσης απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερες και αποτελεσματικότερες υποδομές υποστηρίζει η διοίκηση της αλυσίδας Πλαίσιο και γι’ αυτό προχωρά σε νέες επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους.

Έτσι, μετά από επενδύσεις 38 εκατ.ευρώ για αποθήκες και την εξαγορά πλατφόρμας διαχείρισης του e-commerce το 2019, προχωρά στην εξαγορά οικοπέδου και κτίσματος, που γειτονεύει με τις εγκαταστάσεις της Πλαίσιο στη Μαγούλα. Η νέα επένδυση, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, αφορά στην απόκτηση οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας Ακρίτας, επιφάνειας 16 στρεμμάτων, με στεγασμένο χώρο ακινήτου 6.300 τ.μ.. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ έχει ήδη προχωρήσει η εκμίσθωση και η χρήση του ακινήτου από την Πλαίσιο.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση της Πλαίσιο, οι πωλήσεις της αλυσίδας στη φάση της επανεκκίνησης λειτουργίας της αγοράς κινούνται περίπου στο ύψος των πωλήσεων του 2020. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία, Κώστας Γεράρδος. Επανέλαβε επίσης ότι εν μέσω πανδημίας, με κλειστά καταστήματα, που αντιστοιχούν στο 70% του τζίρου, η εταιρεία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 11,8% το 2020 και ενίσχυσε το μερίδιό της σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε η πελατειακή βάση της με 350.000 νέους πελάτες και εδραιώθηκε η αξιοπιστία του brand καταφέρνοντας το 2020 να υλοποιήσει 1,5 εκατ. παραδόσεις, να διεκπεραιώσει 6,5 εκατ. κλήσεις και να υποδεχθεί πάνω από 52 εκατ. επισκέπτες στο e-shop της.

Πλέον, στη νέα φάση που διέρχεται η κατανάλωση με τη στροφή στις εξ αποστάσεως πωλήσεις, η εταιρεία δίνει έμφαση στο μοντέλο οmnichannel, στην ενίσχυση των υποδομών και στην βελτιστοποίηση του κύκλου παραγγελίας πριν το last mile, παγώνοντας προς το παρόν το άνοιγμα νέων καταστημάτων μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε και το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπου εκτελεστικός πρόεδρος είναι παραμένει ο ιδρυτής της εταιρείας, Γιώργος Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος ο Κώστας Γεράρδος ενώ θέση καταλαμβάνει πλέον και η CFO του ομίλου Κατερίνα Βασιλάκη. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο θέση αντιπροέδρου (αλλά ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) καταλαμβάνει ο Απόστολος Ταμβακάκης (πρώην υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development και νυν επικεφαλής του επενδυτικού fund EOS Capital Partners. Θέση στο δ.σ. της εταιρείας καταλαμβάνουν επίσης ο Κώστας Μητρόπουλος (πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πρώην γενικός διευθυντής της PwC στην Ελλάδα, πρώην πρόεδρος της Τρ.Αττικής) και ο Αλέξης Πιλάβιος (πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα