Πότε είναι η Black Friday 2022 – Τι αλλάζει φέτος

Πότε είναι η Black Friday 2022 – Τι αλλάζει φέτος
Black Friday Eurokinissi

Αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Black Friday, με τους καταναλωτές να ανυπομονούν για τη μεγάλη ημέρα των εκπτώσεων. Τι αλλάζει φέτος.

Το “πάρτι των εκπτώσεων” της Black Friday αναμένεται και φέτος, με τους καταναλωτές να μετρούν ήδη αντίστροφα.

Η “Μαύρη Παρασκευή” δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, σε ελκυστικές τιμές.

Όπως κάθε χρόνο, η Black Friday πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, έτσι φέτος “πέφτει” στις 25 Νοεμβρίου.

Τι αλλάζει στην Black Friday 2022

Μια σημαντική αλλαγή έρχεται φέτος πριν το θεσμό της Black Friday, καθώς φέτος δεν θα υπάρχουν οι καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου όπως ίσχυε, διότι καταργήθηκαν.

Στην εν λόγω απόφαση προχώρησε με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το καλοκαίρι που μας πέρασε, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων εμπόρων, την ίδια ώρα ωστόσο απελευθερώνει τη δυνατότητα διενέργειας προσφορών -υπό προϋποθέσεις- καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Black Friday SOOC

Black Friday 2022: Πώς να αποφύγετε πλασματικές προσφορές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών»:

  1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  4. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  5. Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Τί είναι η Black Friday;

Η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή), έχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ, είναι η επόμενη ημέρα μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving), η οποία γιορτάζεται την 4η Πέμπτη κάθε Νοέμβρη. Πρακτικά η Μαύρη Παρασκευή σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στις ΗΠΑ από το 1952.

H τη χρήση του όρου “Black Friday” προέρχεται από την Φιλαδέλφεια, όπου χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την μεγάλη και ενοχλητική για τους πεζούς κυκλοφορία οχημάτων, που σημειωνόταν.

Περισσότερα από είκοσι χρόνια αργότερα, καθώς η φράση έγινε πιο διαδεδομένη, έγινε δημοφιλής η εξήγηση ότι αυτή η μέρα ήταν το σημείο του έτους κατά το οποίο το λιανεμπόριο αρχίζει να γυρίζει σε κέρδος, δηλαδή στην αμερικάνικη αργκό από “το κόκκινο” (in the red) περνάει “στο μαύρο” (in the black)

Στην Ελλάδα η Black Friday εισήχθη για πρώτη φορά το 2015.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα