Πρόταση εξαγοράς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας κατατέθηκε στη ΔΕΘ

Πρόταση εξαγοράς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας κατατέθηκε στη ΔΕΘ
Ναυπηγείο Eurokinissi

Ο επικεφαλής της εταιρείας ONEX και ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων στο Νεώριο της Σύρου παρέδωσε επιστολή στον πρωθυπουργό με τον οποία ζητεί να ξεκινήσουν συζητήσεις για την εξαγορά των δύο Ναυπηγείων - Εντολή του πρωθυπουργού στον Στέργιο Πιτσιόρλα να εξετάσει την πρόταση.

Πρόταση για εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ακόμη και της Ελευσίνας , έκανε ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων στο Νεώριο της Σύρου και επικεφαλής της εταιρείας ONEX, στο περιθώριο της ΔΕΘ.

Όπως γράφει το Militaire.gr Π.Ξενοκώστας, έδωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που πέρασε από το περίπτερο του Νεωρίου, επιστολή με την οποία ζητά να ξεκινήσουν συζητήσεις για την ενδεχόμενη εξαγορά.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου που συνόδευε τον Τσίπρα ,είπε χαμογελώντας “έκπληξη”, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. Ο κ.Τσίπρας ζήτησε από τον Σ.Πιτσιόρλα που τον συνόδευε να εξεταστεί η πρόταση.

Το Νέωριο έχει περάσει στα χέρια της ΟΝΕΧ του Π.Ξενοκώστα με “αμερικανικές ευλογίες”. Το σχέδιο για την σωτηρία του Νεωρίου έχει ήδη κατατεθεί.

Προβλέπει 14,3 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και υλοποίηση επενδύσεων 29,8 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας. Επίσης, προβλέπεται η μεταβίβαση μέρους του ενεργητικού και του παθητικού στη Νέα Εταιρεία την «Onex Ναυπηγεία Σύρου».

Ειδικότερα το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, προβλέπει, διαγραφή 100% των τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς τον ΕΦΚΑ και το Ελληνικό Δημόσιο και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 280 δόσεις. «Κούρεμα» οφειλών προς τις τράπεζες, επιτόκιο 3,2% και 5% ανάλογα με το πιστωτικό ίδρυμα και εξόφληση του κεφαλαίου σε 30 εξαμηνιαίες δόσεις αλλά και κούρεμα σε μη ουσιώδεις προμηθευτές.

Ειδικότερα στην ONEX Ναυπηγεία Σύρου, θα μεταβιβαστούν ακίνητα καθώς και τα πάσης φύσεως κινητά, μηχανήματα και γενικά ο εξοπλισμός της επιχείρησης, όπως πλοία και πλωτά μέσα αλλά και οι διοικητικές άδειες και τα αποθέματα. Δεν θα μεταβιβαστούν: οι συμβάσεις των πρώην εργαζομένων της υπό εξυγίανσης εταιρείας, το πελατολόγιό της, το σήμα της υπό εξυγίανσης εταιρείας, απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 2.117.980,79 ευρώ, οι εμπορικές απαιτήσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Αναδρομικά : Από 1400 μέχρι 10.000 ευρώ για τους εν ενεργεία και μέχρι 6.800 για τους απόστρατους

Ο ελιγμός του Οικουμενικού Πατριάρχη για να αποφευχθεί κρίση με Άγκυρα και Μόσχα

Κινητικότητα με τις γαλλικές φρεγάτες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα