Public: Οι θετικές επιδόσεις του 2023 και η επέκταση στις υπηρεσίες ενέργειας

Διαβάζεται σε 3'
Public: Οι θετικές επιδόσεις του 2023 και η επέκταση στις υπηρεσίες ενέργειας
Κατάστημα Public Eurokinissi

Ενίσχυση πωλήσεων και κεφαλαιακής βάσης το 2023. Νέα επέκταση σκοπού στον τομέα παροχής υπηρεσιών ενέργειας από τον όμιλο που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί συνέργειες με μεγάλα utilities.

O όμιλος Public προχώρα και στη δυνητική επέκταση του σκοπού δραστηριοτήτων στην παροχή υπηρεσιών ενέργειας. Μετά την εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ έγινε ευκρινέστερη η προσπάθεια του λιανεμπορίου να δημιουργήσει ολοκληρωμένες πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών.

Η Public μέσω του επενδυτικού βραχίονα της PCP Public Capital Partners αλλά και ο μητρικός όμιλος Olympia έχουν προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων σε εταιρείες που παρέχουν συμπληρωματικές υπηρεσίες, καθώς προσφάτως ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τη Vodafone.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο όμιλος διεκδικεί συνέργειες και με τις μεγάλες εταιρείες utilities από το χώρο της ενέργειας. H έγκριση επέκτασης του καταστατικού της εταιρείας περιλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή/και φυσικού αερίου από οποιασδήποτε μορφής έργων, η με κάθε τρόπο και μέσο προώθηση και εμπορία (ενδεικτικά χονδρικό και λιανικό εμπόριο, φυσικό ή ηλεκτρονικό), αντιπροσώπευση, εισαγωγή, εξαγωγή, παραγωγή, κατασκευή, ανάπτυξη και συντήρηση πάσης φύσεως προϊόντων και εν γένει ειδών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με οιαδήποτε τεχνολογικά αποδεκτή μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και φυσικού αερίου, η κατασκευή, ανάπτυξη, διαχείριση, εκμετάλλευση και συντήρηση Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο), η παροχή υπηρεσιών επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο), η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού ή/και την επιλογή της βέλτιστης λύσης για το σύνολο των προϊόντων, ειδών και εν γένει αντικειμένων που εντάσσονται στον τομέα της ενέργειας, η συμμετοχή και συνεργασία της εταιρείας σε άλλες επιχειρήσεις ή εταιρείες οποιασδήποτε μορφής, υφιστάμενες ήδη ή σε μελλοντική σύσταση στην ημεδαπή ή αλλοδαπή, η προώθηση συνδέσεων φυσικού αερίου, η παροχή κάθε είδους σχετικών ή παρεπόμενων υπηρεσιών.

Κεφαλαιακή ενίσχυση

Πέραν των παραπάνω κινήσεων, η εταιρεία δημοσίευσε στο ΓΕΜΗ την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 25,33 εκατ. ευρώ μετά την εισφορά θυγατρικών άλλων εταιρειών συμφερόντων του κ. Γερμανού προς την Public Retail. Ειδικότερα εισφέρεται το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «Public Next Μονοπρόσωπη Α.Ε.» που ανήκει στην Public Group Limited (μητρική της Public), το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Public Licensing and Management Services Μονοπρόσωπη Α.Ε.» που ανήκει στην Olympia Group Ltd. μητρική της Olympia Group AE και το 49,9% των μετοχών της I-repair και τα οποία αποκτήθηκαν στις αρχές του 2022 επίσης από την Olympia Group Ltd.

Σημειώνεται πως η εταιρεία ολοκλήρωσε το 2023 με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργική της κερδοφορία. Παράλληλα, το δίκτυο Public σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και online αύξησε την επισκεψιμότητα στα 100 εκατομμύρια κατά την περασμένη χρονιά.

Η έμφαση στις καινοτόμες υπηρεσίες και τις στρατηγικές συνέργειες με κορυφαίες εταιρείες, ενίσχυσαν καθοριστικά το αποτύπωμα των πωλήσεων το 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση της υπηρεσίας “PublicNowPayLater” με Klarna ξεπέρασε το 50% των σχετικών συναλλαγών, η υπηρεσία “LockerPickup 24/7” με τη BOXNOW έφτασε στο 40%, η ικανοποίηση πελατών για τις επισκευές στα iRepairpoints ξεπέρασε τον δείκτη 90 στα 100, ενώ στα τέλη του έτους εγκαινιάστηκε επίσημα η μεγάλη στρατηγική συνεργασία με τηVodafone Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα