Ryanair: Αυτές είναι οι δύο πτήσεις εσωτερικού που κρατάει στην Ελλάδα

Ryanair: Αυτές είναι οι δύο πτήσεις εσωτερικού που κρατάει στην Ελλάδα
Προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair (φωτογραφία αρχείου) 123RF

Συρρικνώνει στο ελάχιστο τις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα από την άνοιξη η Ryanair. Μόνο μία πτήση από την Αθήνα. Τι ανέφερε ο εκπρόσωπός της στο News 24/7.

H πληροφορία για την διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης από την Ryanair έφερε ξανά στην επικαιρότητα το θερινό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2019 που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο. Καθώς πλέον έχουμε ήδη μπει στο 2019 και πλησιάζουν οι ημερομηνίες που θα τεθεί σε εφαρμογή, αξίζει να θυμηθούμε τι αλλαγές έρχονται.

Κατ’ αρχάς δεν ανανεώνονται οι περισσότερες πτήσεις εσωτερικού από και προς την Αθήνα. Έτσι στο θερινό δεν θα υπάρχουν συνδέσεις της Ryanair μεταξύ του “Ελευθέριος Βενιζέλος” με Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο. Η μόνη πτήση που συνεχίζει είναι αυτή μεταξύ Αθήνας και Σαντορίνης. Αντίστοιχα από την Θεσσαλονίκη η μόνη πτήση εσωτερικού που “διασώθηκε” είναι αυτή με τα Χανιά.

Στροφή στο εξωτερικό

Σε επικοινωνία που είχε το News247 με τον εκπρόσωπο της Ryanair για την Ελλάδα, Νικόλα Λάρδη, έγινε γνωστό ότι είναι αποφάσεις που είχαν παρθεί από το καλοκαίρι του 2018 και δεν έχουν να κάνουν με τα γεγονότα στην Τιμισοάρα. “Η Ryanair έχει απόφαση να πάρει αεροσκάφη από γραμμές του εσωτερικού στην Ελλάδα και να τοποθετήσει σε πιο επικερδή δρομολόγια εξωτερικού που συνεχίζουν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς” ανέφερε.

Στα πλαίσια αυτά η Ryanair προσθέτει για φέτος το καλοκαίρι 145 δρομολόγια εξωτερικού από και προς την Αθήνα μέσω επτά νέων προορισμών. Πρόκειται για την σύνδεση με Τελ Αβίβ, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, Κίεβο, Λούτον (Λονδίνο), Αϊντχόφεν, Κατάνια, Παλέρμο και Μαρακές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα