Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την καταγραφή αποθεμάτων υγειονομικών υλικών

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την καταγραφή αποθεμάτων υγειονομικών υλικών
shutterstock

“Ανέβηκε” η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις καλούνται να δηλώνουν τα αποθέματά τους σε μάσκες και αντισηπτικά κάθε τρεις ημέρες.

Τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα καταγραφής αποθεμάτων υγειονομικου υλικού των επιχειρήσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από τον COVID-19, καλεί όλες τις επιχειρήσεις που παράγουν ή/και εισάγουν ή/και διακινούν ή και διανέμουν προϊόντα ατομικής προστασίας και υγιεινής και συγκεκριμένα α) χειρουργικές μάσκες β) αντισηπτικά διαλύματα και γ) αντισηπτικά μαντηλάκια, να δηλώσουν τα αποθέματά τους για τα είδη αυτά και να τα επικαιροποιούν κάθε τρεις ημέρες, για όσο διάστημα η χώρα μας τελεί σε κατάσταση έκτακτων συνθηκών.

«Ανέβηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή όλων των αποθεμάτων των υγειονομικών υλικών. Πάμε σοβαρά, συγκροτημένα και γρήγορα. Πολεμούμε την αισχροκέρδεια» σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης αναφέρει σε δική του ανάρτηση:

«Το σύστημα καταγραφής αποθεμάτων υγειονομικου υλικού των επιχειρήσεων τέθηκε σε λειτουργία. Καλούμε όσους εμπλέκονται στα στάδια που ορίζει η ΠΝΠ ΦΕΚ64/2020 να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματά τους».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα