Semeli: Νέες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οινοποιείου

Semeli: Νέες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οινοποιείου

Σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που αφορούν στην αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας

Με προσανατολισμό την υψηλή ποιότητα και τις εξαγωγές, το οινοποιείο Semeli παραμένει σε μία συνεχή επενδυτική δραστηριότητα, βελτιώνοντας τόσο την παραγωγή του, όσο και την υποδομή και τις εγκαταστάσεις του.

Στην 38χρονη ιστορία της, η Semeli διασταυρώνει διαρκώς την παράδοση με την εξέλιξη. Ο συνδυασμός αυτός, οδήγησε στη δημιουργία μίας από τις πιο σύγχρονες οινοποιητικές μονάδες της χώρας. Φέτος, στο οινοποιείο πραγματοποιείται μία νέα επένδυση που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας. Συνολικά η εταιρία έχει υλοποιήσει επενδύσεις, που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία διοίκησης της Semeli στην Αθήνα, με σκοπό την παρουσίαση των φιλόδοξων στόχων της επιχείρησης. Άλλωστε το 2017 είναι μία ξεχωριστή από κάθε άποψη χρονιά για την Εταιρία, αφού τα κρασιά της κυριολεκτικά σάρωσαν τα διεθνή βραβεία.

Όπως ανέφερε η κα Μυρτώ Σάλλα, μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της Semeli, « η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το Οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό».

Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, θα γίνουν με σκοπό να δημιουργηθεί στο οινοποιείο ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων. Συγχρόνως, η μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης, ενώ δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού.

Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οινοποιείου, θα διαμορφωθούν 10 πολυτελείς σουίτες για τη φιλοξενία επισκεπτών και οινόφιλων, καθώς και για τα μέλη του Semeli Wine Club. Πρόκειται για ένα club ειδικών προνομίων, τα μέλη του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν πρώτοι τις νέες σοδειές, να συμμετέχουν σε κάθετες γευστικές δοκιμές και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο οινοποιείο, ενώ θα απολαμβάνουν προνομίων τόσο στις τιμές των κρασιών, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Η Semeli συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά οινοποιεία της χώρας, δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Νασιάκος, Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της, προσθέτοντας ότι στόχος της Εταιρίας είναι να διπλασιάσει το ποσοστό των εξαγωγών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι οποίες στην παρούσα φάση ανέρχονται περίπου στο 15% του συνολικού της τζίρου. Τα προϊόντα της Semeli εξάγονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη κ.ά.

Ο κύκλος εργασιών, διαμορφώθηκε την περασμένη χρονιά σε περίπου 3,6 εκατ. ευρώ με στόχο να περάσει τα 4 εκατ. ευρώ το 2017, μέγεθος που θα προκύψει κυρίως από τη σημαντική αύξηση του μεριδίου των premium ετικετών στο μείγμα πωλήσεων. Η διεύρυνση της συμμετοχής των οίνων αυτής της κατηγορίας, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας, που ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2017 «τρέχουν» με ρυθμό αύξησης που αγγίζει το 25%.

SHARE:

24Media Network