Σούπερ Μάρκετ: Σε ισχύ το νέο το ωράριο. Τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν

Σούπερ Μάρκετ: Σε ισχύ το νέο το ωράριο. Τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν
Σούπερ μάρκετ σε καιρό κορονοϊού Eurokinissi

Σε εφαρμογή το νέο διευρυμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ. Για ποιους λόγους είναι αρνητικοί τόσο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι.

Με νέο ωράριο λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 25 Απριλίου και έως τις 9 Μαΐου σε αντικατάσταση του πασχαλινού ωραρίου που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Το νέο ωράριο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μετά από απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα:

To νέο ωράριο

Άρθρο 1 Το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των υπεραγορών τροφίμων (super market) από το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 έως και το Σάββατο, 9 Μαΐου 2020 διαμορφώνεται ως εξής:

α) Για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 21:00.

β) Για το Σάββατο 07:00 έως 20:00.

Άρθρο 2 Η παρούσα υπουργική απόφαση δύναται να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη όμοια, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.

Άρθρο 3 Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα της παρούσας. Η μη συμμόρφωσή επισύρει την επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 12 του v. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και της ανάπτυξης βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α’ 202), καθώς και την επιβολή προστίμου που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου εικοστού δεύτερου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» (Α’ 68), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83).

Αρνητικές οι αλυσίδες και οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 στο διευρυμένο ωράριο είναι αρνητικό σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτητών των αλυσίδων σούπερ μάρκετ καθώς θεωρούν ότι η κίνηση έχει μειωθεί και δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για άνοιγμα από τις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τους οι επιπλέον επιβαρύνουν πέρα από τα κόστη και το προσωπικό που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες.Όπως ήταν αναμενόμενο αρνητικές είναι οι αντιδράσεις και από την πλευρά των εργαζομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα