Στάσσης: Πλάνο επενδύσεων 2,5 δισ. ευρώ στη Ρουμανία

Διαβάζεται σε 2'
Γ. Στάσσης
Γ. Στάσσης EUROKINISSI

Ο κ. Στάσσης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας στον οποίο και παρουσίασε τις επενδύσεις που θα υλοποιήσει η εταιρεία στη χώρα.

Τα σχέδια της ΔΕΗ για επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ στη Ρουμανία και την ανάπτυξη 1,5 GW σε ΑΠΕ που θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το 2030 παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης στη Ρουμανία όπου βρίσκεται.

Στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ είναι να επεκταθεί και να αναδειχθεί σε ηγετικό παίκτη στην καθαρή ενέργεια και τις κρίσιμες υποδομές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη δημιουργώντας εάν ενεργειακό διάδρομο που θα προσθέσει αξία σε όλες τις χώρες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρουμανία παίζει ρόλο κλειδί στο στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ και γιαυτό σχεδιάζονται σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρουμανία και ιδίως στην καθαρή ενέργεια για νέα ισχύ αλλά και για εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση των δικτύων ώστε να γίνουν πιο αποδοτικά, σταθερά και ανθεκτικά ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της ενεργειακής μετάβασης.

Ο κ. Στάσσης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας στον οποίο και παρουσίασε τις επενδύσεις που θα υλοποιήσει η εταιρεία στη χώρα. Η Ρουμανία είναι πολύ σημαντική αγορά για εμάς στην περιοχή, κι ενισχύει τις προσπάθειες μας για απανθρακοποίηση και ψηφιοποίηση του τομέα ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο ενεργειακός διάδρομος είναι ένα βασικό κλειδί για την επιτυχία μας, τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΗ μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ciolacu.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα