Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Shutterstock

Ο πλειοδότης  Γιώργος Προκοπίου είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πλοιοκτήτες, ενώ κατατάσσεται στο top 20 των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες πλειοδότης τόσο στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της “Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ” (ΕΝΑΕ) όσο και στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ακινήτου της ΕΤΑΔ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα για το ακίνητο της ΕΤΑΔ έφτασε τα περίπου 37,2 εκατ. ευρώ, περίπου 7 εκατ. ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, ενώ στα περίπου 25 εκατ. ευρώ ήταν το τίμημα για τον διαγωνισμό της ΕΝΑΕ.

Ο δε βασικός διεκδικητής του διπλού διαγωνισμού – όμιλος Pyletech- συμφερόντων του Θεόφιλου Πριόβολου, με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε ότι μειοδότησε στην παραπάνω διαδικασία.

«Το δικό μας επενδυτικό πλάνο προέβλεπε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργούσε πάνω από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε οι επενδύσεις των νέων επενδυτών, που επικράτησαν, να ξεπεράσουν τις δικές μας και να αποδειχθούν βιώσιμες, προς όφελος της Ελλάδας» αναφέρει η Polytech.

Ο πλειοδότης Γιώργος Προκοπίου είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πλοιοκτήτες, ενώ κατατάσσεται στο top 20 των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Διευθύνει τις εταιρείες Dynacom, Dynagas και Sea Traders, με δραστηριότητα σε δεξαμενόπλοια, LNG και ξηρό φορτίο και συνολικό στόλο περίπου 120 πλοίων. Ο εφοπλιστής διαθέτει παρουσία και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μέσω της Dynagas LNG Partners, η οποία έκλεισε με αύξηση κερδών και πλήρη κάλυψη του στόλου σε ναυλώσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα