Συνεχίζει να στηρίζει η Παπαστράτος τη μικρή λιανική για ένα βιώσιμο αύριο

Συνεχίζει να στηρίζει η Παπαστράτος τη μικρή λιανική για ένα βιώσιμο αύριο

Μετά την επιτυχημένη πρώτη φάση του προγράμματος στήριξης «Συνεχίζουμε Μαζί» της Παπαστράτος, που διέθεσε πάνω από 6.000.000 ευρώ στις πληττόμενες επιχειρήσεις του ιστορικού κλάδου, η έμφαση πλέον πέφτει στην εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Από τον Πάνο Κοκκίνη

Προτεραιότητα του προγράμματος «Συνεχίζουμε Μαζί» της Παπαστράτος, όταν πρωτοξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν η άμεση τόνωση των 21.000 επιχειρήσεων της μικρής λιανικής σε ρευστότητα μέσω άτοκων πιστώσεων ύψους έως 10 εκατ. ευρώ. Επιχειρήσεις όπως περίπτερα, παντοπωλεία, καταστήματα ψιλικών και μινιμάρκετ που αποτελούν την καρδιά κάθε ελληνικής γειτονιάς βρέθηκαν σε κατάσταση οικονομικού αδιεξόδου – προϊόν της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε και της πανδημίας που ακολούθησε.

Η ανταπόκριση των ανθρώπων της Μικρής Λιανικής ήταν τόσο άμεση και τόσο θερμή που, μέχρι στιγμής, πάνω από 6.000.000 ευρώ έχουν ήδη διατεθεί μέσω αυτού για τη στήριξη του κλάδου και, κατ’ επέκταση, των 43.000 εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτόν. Με την πανελλαδική εμβέλειά του«Συνεχίζουμε Μαζί» να είναι επίσης αξιοσημείωτη καθώς, από τις πάνω από 5.000 επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει πιστωτική χρηματοδότηση, το 70% βρίσκονται στην περιφέρεια με το υπόλοιπο 30% να αφορά την Αττική.

Μόνο που πολλές φορές η αλήθεια δεν κρύβεται μόνο στα νούμερα αλλά και σε μικρά, καθημερινά πράγματα την προστιθέμενη αξία των οποίων είναι εύκολο να παραγνωρίσεις. Όπως συμβαίνει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, με το χαμόγελο του περιπτερά της γειτονιάς μου, και ενδεχομένως και της δικιάς σου, που, παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι περνάμε, επιμένει να δίνει καθημερινά το παρών σε κάθε συναλλαγή που έχω μαζί του. Μιλώντας μαζί του αντιλαμβάνομαι το πόσο σημαντικό θεωρεί το ότι μια εταιρεία της εμβέλειας και της επιδραστικότητας της Παπαστράτος έρχεται και στέκεται στο πλευρό του. Με πράξεις, όχι με λόγια. Για λόγους ουσίας και όχι στρατηγικής.

Και εδώ είναι που, κατά τη γνώμη μου, κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου προγράμματος. Ότι είναι φτιαγμένο από ανθρώπους που γνωρίζουν κυριολεκτικά από πρώτο χέρι τα προβλήματα του κλάδου και επιθυμούν να τον στηρίξουν. Όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο που οφείλει να περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του προκειμένου να γίνει και να παραμείνει ανταγωνιστικός απέναντι στις εξελισσόμενες ανάγκες τις αγορές και των καταναλωτών.

Το θετικό είναι ότι οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι οι πρώτοι που φαίνονται να κατανοούν την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεών τους. Εξού και πολλοί, ακόμη και αν δεν έχουν κάνει χρήση των άτοκων πιστώσεων έως τώρα, έχουν την διάθεση να συμμετέχουν ενεργά στις πολυεπίπεδες δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης της δεύτερης φάσης του «Συνεχίζουμε Μαζί» που συνεχώς ανανεώνονται και διευρύνονται.

Εκεί όπου συμπεριλαμβάνονται ενέργειες όπως η σταθερή στήλη με ενημερωτικό περιεχόμενο για φορολογικά θέματα που αφορούν τον κλάδο που έχει δημιουργηθεί στη loyalty πλατφόρμα ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ OPEN που απευθύνεται στους λιανοπωλητές. Επιπλέον έχουν ανακοινωθεί υποτροφίες για τρία μεταπτυχιακά προγράμματα ύψους 250.000 ευρώ, προσφέρεται -σε συνεργασία με γνωστό website ανεύρεσής εργασίας- πρόγραμμα αναζήτησης, επιλογής και ανάπτυξης εργαζομένων και μεγιστοποίησης παραγωγικότητας και, σε συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα, πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό όσον αφορά την ψηφιακή προώθηση της επιχείρησης. Όλα τα παραπάνω με κοινή συνιστώσα την καθοδήγηση των ιδιοκτητών σε θέματα όπως η ένταξη σε επιχορηγούμενα προγράμματα, την εκπαίδευση τους στη διαχείριση της επιχείρησης και την χρήση ψηφιακών εργαλείων και την κατάρτιση των εργαζομένων σε εξυπηρέτηση πελατών.

Μια δυναμική πρωτοβουλία προστασίας του ευρύτερου οικοσυστήματος που αναπτύσσεται γύρω από μια επιδραστική εταιρεία, βγαλμένη εξίσου από την καρδιά και το μυαλό, η οποία αποτελεί άλλη μια έμπρακτη απόδειξη της συμπεριληπτικής φιλοσοφίας που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μείνει πίσω. Ένα, σε όνομα και πράξη, Συνεχίζουμε Μαζί που μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα