Τα σούπερ μάρκετ στα “χωράφια” των τραπεζών – Ανάληψη μετρητών στα ταμεία του My Market

Τα σούπερ μάρκετ στα “χωράφια” των τραπεζών – Ανάληψη μετρητών στα ταμεία του My Market
H My Market λάνσαρε την υπηρεσία ανάληψης μετρητών από τα ταμεία της. My Market

Μετρητά από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ My Market μπορούν πλέον να σηκώνουν οι καταναλωτές. Ο τρόπος, το όριο ανάληψης και το κόστος.

Στα σούπερ μάρκετ μπορείς να βρεις ακόμη και μετρητά αρκεί να έχεις υπόλοιπο στον τραπεζικό σου λογαριασμό και το κατάστημα που επισκέφτηκες να είναι της αλυσίδας My Market. Όπως ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ξεκινάει πρώτη στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την Viva Wallet την υπηρεσία ανάληψης μετρητών από τα ταμεία των καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Αναλήψεις από κάρτες όλων των τραπεζών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι πελάτες της αλυσίδας, μπορούν πλέον να κάνουν ανάληψη μετρητών από τα ταμεία των καταστημάτων με τη χρήση καρτών Visa και Mastercard οποιασδήποτε Τράπεζας. Ο τρόπος είναι απλός και δε διαφέρει από τη διαδικασία ανάληψης χρημάτων από ένα ATM: Όταν ο πελάτης βρίσκεται στο ταμείο, τοποθετεί την κάρτα του στο Viva Wallet τερματικό, πληκτρολογεί το επιθυμητό ποσό μέχρι 100 ευρώ και εισάγει το PIN του. Εφόσον το ποσό υπάρχει διαθέσιμο στον λογαριασμό του, λαμβάνει από το ταμείο τα χρήματα σε μετρητά.

Σε ότι αφορά στο κόστος της υπηρεσίας αυτό κυμαίνεται από μηδενικό έως και ελάχιστα πάνω από 1 ευρώ και έχει να κάνει με την πολιτική προμηθείων στις διατραπεζικές συναλλαγές της εκάστοτε τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται από αρκετές αλυσίδες στο εξωτερικό εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Πέρα από την επιπλέον υπηρεσία που προσέφεραν προς τους πελάτες τους οι αλυσίδες σούπερ επιτυγχάνουν με αυτό τον τρόπο να κρατάνε λιγότερα μετρητά στα καταστήματα τους και άρα να μειώνουν τον κίνδυνο μεγαλύτερων απωλειών σε περιπτώσεις ληστείας.

Η έλευση της υπηρεσίας στην Ελλάδα έρχεται σε μία ιδιαίτερα κομβική περίοδο καθώς έχουν μειωθεί δραματικά τόσο τα υποκαταστήματα των τραπεζών όσο και τα ΑΤΜ. Η κίνηση της My Market, η οποία διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο 225 σημείων, έρχεται να δώσει λύση και σε αρκετές επαρχιακές πόλείς και τουριστικούς προορισμούς όπου δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι ανάληψης.

Επιπλέον, στα ταμεία των My Market, παράλληλα με τις καθημερινές τους αγορές, οι πελάτες της αλυσίδας μπορούν να πραγματοποιήσουν μία σειρά από συναλλαγές, αποφεύγοντας τις ατελείωτες ουρές. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων, με τη χρήση μετρητών, χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και αφορά τις εξής συναλλαγές:

  • Πληρωμή περισσότερων από 260 διαφορετικών λογαριασμών (όπως ΔΕΚΟ, Εταιρειών Κινητής και Σταθερής Τηλεφωνίας, Τελών Κυκλοφορίας, Ασφαλιστικών εταιρειών κ.α.).
  • Εξόφληση κωδικών Viva από περισσότερους από 90.000 Viva εμπόρους σε όλη την Ελλάδα.
  • Εξόφληση κωδικών από υπηρεσίες Viva όπως ακτοπλοϊκά και εισιτήρια θεαμάτων.
  • Έκδοση και εξόφληση κωδικών ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα