Τέρνα Ενεργειακή: Στα 12 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Πειραιώς Securities

Τέρνα Ενεργειακή: Στα 12 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Πειραιώς Securities
Αιολικό πάρκο - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η Τέρνα Ενεργειακή έχει αποδεδειγμένα αμυντικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, τονίζει η Πειραιώς, εκτιμώντας τη συνολική αναμενόμενη απόδοση του τίτλου στο 48,2%.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή δίνει η Πειραιώς Securities, στα 12 ευρώ από 10 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση outperform.

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Tέρνα Eνεργειακή έχει αποδεδειγμένα αμυντικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς ο κλάδος των ΑΠΕ δεν έχει επηρεαστεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Tέρνα Eνεργειακή θα φτάσει το 1,9 GW μόλις το 2022, γρηγορότερα από τον προκαθορισμένο στόχο για 2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία έως το 2025.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις μερισμάτων/απόδοσης κεφαλαίου το 2020 και το 2021 μεταξύ των ανταγωνιστών της ενώ θα συνεχίσει να επιβραβεύει τους επενδυτές μέσω ενός συνδυασμού μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου.

Η μετοχή της Tέρνα Eνεργειακή διαπραγματεύεται επί του παρόντος με έκπτωση 30% σε όρους 2020-2021 P/E.

Η Tέρνα Eνεργειακή αντιπροσωπεύει μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές για έναν επενδυτή που αναζητά μια εταιρεία ΑΠΕ με έδρα την Ευρώπη και έμφαση στα αιολικά πάρκα, λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και τα αιολικά περιουσιακά στοιχεία. Η αποτίμηση της χρηματιστηριακής με βάση το DCF συνεπάγεται τιμή στόχο στα 12 € ανά μετοχή και συνολική αναμενόμενη απόδοση 48,2%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα