Θεοχάρης για Thomas Cook: Δημιουργία κέντρο επιχειρήσεων για τον επαναπατρισμό 50.000 τουριστών

Κλειστά γραφεία της εταιρείας Thomas Cook στο Λονδίνο
Κλειστά γραφεία της εταιρείας Thomas Cook στο Λονδίνο AP

"Μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες", αναφέρει ο υπουργός. Το υπουργείο διαφύλαξε την έξοδα διαμονής και επιστροφής των τουριστών.

Η οικονομική κατάρρευση, του Βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία πανευρωπαϊκά που αγγίζει και την ελληνική αγορά.

 Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη.

 Ήδη έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που έχουν πακέτα διακοπών από την Thomas Cook και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

 Στο πλαίσιο αυτό, όπως δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook έχει ξεκινήσει και τα πρώτα 15 αεροσκάφη φθάνουν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω.

 Υπολογίζουμε ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες, αναφέρει ο υπουργός.

 Ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισημαίνει ότι διασφαλίστηκε η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που πέταξαν μέσω της Thomas Cook από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους. 

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι, για τη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός, για τους οποίους θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση. 

Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Thomas Cook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Thomas Cook: Χιλιάδες τουρίστες "εγκλωβισμένοι" στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της εταιρείας

Κήρυξε πτώχευση η Thomas Cook: Στον αέρα 22.000 εργαζόμενοι και 600.000 ταξιδιώτες

Thomas Cook: Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου - Σήμερα παίζονται τα τελευταία της χαρτιά

Πελάτες της Thomas Cook: "Δεν μας άφηναν να φύγουμε από το ξενοδοχείο, μας κλείδωσαν μέσα"

Thomas Cook: Κανένας ταξιδιώτης δεν θα εγκαταλειφθεί, λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

SHARE:

24Media Network