Το μεγαλύτερο πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών έρχεται στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών έρχεται στην Ελλάδα

Το Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών, ανακοίνωσε την έλευσή του στην χώρα μας

Το Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας, έρχεται στην Ελλάδα.

Η πρώτη παρουσίαση του Founder Institute στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο του συνεδρίου "4th Infocom Mobiles & Apps 2014".

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Founder Institute, με έδρα το Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, έχει βοηθήσει στη σύσταση περισσότερων από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερα υποσχόμενη αγορά για το Founder Institute καθώς η κοινότητα των startups αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι στρέφονται στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Αυτό που χρειάζεται ωστόσο είναι η παροχή των κατάλληλων εργαλείων και κινήτρων για την εκπαίδευση και υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των ιδεών τους και την τόνωση της εξωστρέφειας.

Μέσω του τετράμηνου part-time προγράμματος, δίνεται η ευκαιρία σε ήδη υπάρχοντες και επίδοξους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, να εκπαιδευτούν και να λάβουν feedback από έμπειρους μέντορες και CEOs, χωρίς να χρειάζεται να διακόψουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Αποστολή του Founder Institute είναι "να παγκοσμιοποιήσει τη Silicon Valley" και να δημιουργήσει βιώσιμα οικοσυστήματα startup που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους νέες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

SHARE:

24Media Network