Το πρόγραμμα που γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και την αγορά

Το πρόγραμμα που γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και την αγορά

Το Invent ICT είναι η μοναδική deep tech θερμοκοιτίδα και η πρώτη θερμοκοιτίδα Σύμπραξης Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα με στόχο τη διασύνδεση της γνώσης και της έρευνας που παράγεται στα ελληνικά ΑΕΙ με την αγορά - Στις 21 Νοεμβρίου η μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση.

Η ελλιπής διασύνδεση της γνώσης και της έρευνας που παράγεται στα ελληνικά ΑΕΙ με την αγορά, παραμένει ακόμα και σήμερα μια μεγάλη πρόκληση. Αυτή άλλωστε είναι και μια από τις βασικές αιτίες για τις οποίες οι Έλληνες ερευνητές εγκαταλείπουν τη χώρα, προς αναζήτηση πρόσφορου εδάφους που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Την απάντηση σε αυτό το μεγάλο ζητούμενο, έρχεται να δώσει το πρόγραμμα στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας που παράγεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια, το Invent ICT. Εκεί, προσφέρεται σε νέους ερευνητές η κατάλληλη γνώση και στήριξη ώστε να καταφέρουν να εξελίξουν μια καινοτόμα ιδέα και να την υλοποιήσουν σε βιώσιμη επιχείρηση.

To Invent ICT είναι η μοναδική deep tech θερμοκοιτίδα και η πρώτη θερμοκοιτίδα Σύμπραξης Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα με συμμετέχοντες το ΕΠΙ.νοώ, τη δομή επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors – Game Changers, οργάνωση που προωθεί την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες. Βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης στην προσπάθεια αυτή είναι η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα Invent ICT, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό να συναντήσουν έμπειρα στελέχη της αγοράς και του ακαδημαϊκού χώρου, που θα βοηθήσουν με πρακτικό τρόπο στην ωρίμανση της επιχειρηματικής ιδέας με στόχο την ανάπτυξη και δημιουργία μίας βιώσιμης επιχείρησης. Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Ήδη, από τον πρώτο κύκλο επώασης έχουν αναδειχθεί νεοφυείς επιχειρήσεις με εξαιρετικές αποδόσεις, οι οποίες πέρα από την προσέλκυση χρηματοδότησης έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντική εξωστρέφεια και διεθνές αποτύπωμα.

Στις 21 Νοεμβρίου, σε μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στην οποία οι 11 ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ολοκληρώνεται o 2ος κύκλος του προγράμματος “Invent ICT”, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Αθήνα).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπρόσωποι της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας θα συζητήσουν ιδέες για το παρόν και το μέλλον της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, προτάσεις για μεγαλύτερη διασύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με την αγορά και ευκαιρίες για το επιχειρείν που δημιουργούνται από την προοπτική του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version