Thomas Cook: Αυτές είναι όλες οι πτήσεις επαναπατρισμού από Ελλάδα

Thomas Cook: Αυτές είναι όλες οι πτήσεις επαναπατρισμού από Ελλάδα
Κατέρρευσε το τουριστικό γραφείο Thomas Cook. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Σε εφαρμογή είναι από το απόγευμα της Δευτέρας η επιχείρηση επαναπατρισμού Βρετανών - η μεγαλύτερη από τον Β ΠΠ - που εγκλωβίστηκαν από την κατάρρευση της Τhomas Cook.

Η κατάρρευση της Thomas Cook έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο επαναπατρισμού των περίπου 150.000 Βρετανών που η εξέλιξη τους βρήκε στις διακοπές τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει ξεκινήσει την διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς Βρετανών σε καιρό ειρήνης ή ως την μεγαλύτερη μετά το τέλος του B Παγκοσμίου Πολέμου. 

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι οι εγκλωβισμένοι τουρίστες από την πτώχευση της Thomas Cook ανέρχονται σε 50.000 από τους οποίους οι 20.000 εκτιμώνται ότι είναι στην Κρήτη, η οποία βγαίνει ιδιαίτερα λαβωμένη από την συγκεκριμένη εξέλιξη. 

Αρχή από Κέρκυρα και Ζάκυνθο

Αρχής γενομένης από σήμερα και τις πτήσεις που ξεκινούν από την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο με νέους κωδικούς τις επόμενες ημέρες τις επόμενες ημέρες και μέχρις της 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δεκάδες πτήσεις από 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Πρόκειται για τα αεροδρόμια σε: Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Καβάλα, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο και Ζάκυνθο.

Όλες οι πτήσεις είναι συγκεντρωμένες εδώ στο site της Thomas Cook και οι πληροφορίες για τις πτήσεις των επόμενων ημερών θα ανακοινώνονται σταδιακά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα