“Τρέχει” η επέκταση των Cosmos Sport και JD Sports

Διαβάζεται σε 3'
“Τρέχει” η επέκταση των Cosmos Sport και JD Sports
Cosmos Sport cosmossport.gr

Το βρετανικό γκρουπ αθλητικών μετά την εξαγορά της ελληνικής αλυσίδας και την πρεμιέρα του το 2022 με το σήμα JD Sports αυξάνει το δίκτυο του. Οι νέες προσθήκες τον Δεκέμβριο και τα σχέδια για τη νέα χρονιά.

Επεκτείνει το αποτύπωμα της στην ελληνική αγορά ο όμιλος της JD Sports προχωρώντας στα τέλη Δεκεμβρίου στα εγκαίνια  δύο ακόμη καταστημάτων του γκρουπ. 

Συγκεκριμένα η  αλυσίδα αθλητικών ειδών Cosmos Sport, η οποία ανήκει από το 2021 στο χαρτοφυλάκιο του βρετανικού ομίλου αθλητικών ειδών JD Sports, δημιούργησε ένα νέο κατάστημα στην  αγορά της Γλυφάδας, το οποίο αποτελεί το πρώτο σημείο της αλυσίδας στα νότια προάστια της Αθήνας. 

Πλέον η αλυσίδα μετράει 74 φυσικά καταστήματα καθώς και έξι e-shops για τις αντίστοιχες επιμέρους εμπορικές επωνυμίες που αναπτύσσει στην Ελλάδα  -Sneaker10, Sportsfactory, Slamdunk, Rundom, JD Sports και Cosmos Sport. Από τον Απρίλιο του 2021 διαθέτει παρουσία και στην αγορά της Κύπρου, λειτουργώντας συνολικά 7 φυσικά καταστήματα με τις εμπορικές επωνυμίες Cosmos Sport, Sneaker10 και JD καθώς και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα. Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές της επιδόσεις, για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2023 η Cosmos Sport κατέγραψε πωλήσεις ύψους 102,3 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων της ανήλθαν σε 7,47 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 17,5 εκατ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την επωνυμία της  JD Sports, το νέο  κατάστημα της δημιουργήθηκε στον  ανανεωμένο Πύργο του Πειραιά και εκτείνεται σε έναν χώρο άνω των 1500 τετραγωνικών μέτρων. Η αλυσίδα διαθέτει 7 καταστήματα JD Sports από τα οποία τα 5 στην Ελλάδα και τα άλλα 2 στην Κύπρο. Έως το τέλος Ιανουαρίου του 2024 όταν και ολοκληρώνεται το οικονομικό έτος 2023 για τον όμιλο, θα λειτουργήσουν ακόμα 2 στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο. Τα καταστήματα JD επί ελληνικού εδάφους που άνοιξαν τις πόρτες τους πρόσφατα είναι αυτά που βρίσκονται στη λεωφόρο Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης, στη Γλυφάδα (οδός Μεταξά). Στην Ελλάδα θα λειτουργήσει επίσης τον Ιανουάριο ένα ακόμα JD Sports στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη. 

Σημειώνεται ότι η  περαιτέρω επέκταση του σήματος της JD Sports πανευρωπαϊκά, με την προσθήκη ακόμη 200 σημείων μέχρι την λήξη της τρέχουσας χρήσης, κι ακόμη 600 σημείων στην αμερικανική αγορά σε ορίζοντα πενταετίας, παραμένει στρατηγική προτεραιότητα του βρετανικού ομίλου, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του συνολικά στην αγορά της λιανικής, όπως καταδεικνύουν κι οι πρόσφατες εξαγορές των αλυσίδων Courier και Gap στην Γαλλία αλλά και του πολωνικού ομίλου Marketing Investment Group στην Πολωνία που ολοκληρώνονται φέτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα