Βακάκης (Jumbo): “Εκνευριστικά ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις. Έρχονται προσλήψεις”

Βακάκης (Jumbo): “Εκνευριστικά ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις. Έρχονται προσλήψεις”
Ο Απόστολος Βακάκης πρόεδρος της αλυσίδας Jumbo

Ευχάριστη έκπληξη για τον ισχυρό άνδρα των Jumbo οι πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων. Μάλιστα ο κ. Βακάκης προανήγγειλε προσλήψεις.

Με την μικρότερη δυνατή ζημιά φαίνεται ότι βγαίνουν από την κρίση του κορονοϊού τα Jumbo και ο πρόεδρος τους Απόστολος Βακάκης. Μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμφωνία σε επίπεδο ενοικίων η επαναλειτουργία των καταστημάτων έκρυβε μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη για τον επιχειρηματία.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων “όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα του κορονοϊού, είχαμε κάνει προγραμματισμό για πολύ χαμηλές πωλήσεις την περίοδο του καλοκαιριού και της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Tα πρώτα αποτελέσματα όμως από την έναρξη λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων μας διαψεύδουν, καθώς οι καταναλωτές δείχνουν να εμπιστεύουνται τα προϊόντα μας”. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “οι πρώτες ενδείξεις είναι εκνευριστικά ενθαρρυντικές”.

Διψήφια άνοδο στην Ελλάδα

Ο κ. Βακάκης έκανε λόγο για ” καλύτερη κατάσταση στην ελληνική και την κυπριακή αγορά, συγκριτικά με χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία”. Ο ίδιος ανέφερε πως στην Κύπρο λειτουργούν τρία από τα πέντε καταστήματα, τα οποία όμως “κάνουν τέτοιες πωλήσεις, που καλύπτουν τον περυσινό τζίρο και των πέντε καταστημάτων”. Στην Ελλάδα η εταιρεία τρέχει με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης. Παρά την θετική πορεία η διοίκηση συνεχίζει να θεωρεί το 2020 μία “χαμένη χρονιά” καθώς θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να αναπληρωθεί ο τζίρος που χάθηκε την περίοδο του lockdown.

 Παρά το γεγονός του ότι η διοίκηση του ομίλου αναμένει να επιβεβαιώσει τη διατηρησιμότητα αυτής της τάσης και παρά του ότι εν μέσω lockdown έχει χαθεί το 20% του εκτιμώμενου τζίρου, οι παραπάνω ενδείξεις την οδηγούν σε ευνοϊκότερη πρόβλεψη όσον αφορά τη διαχείριση των αποθεμάτων της.  Χαρακτηρικά ο πρόεδρος των Jumbo αναφέρει ότι “είχαμε προβλέψει πως ένα μέρος των καλοκαιρινών προϊόντων θα πήγαινε για πώληση το 2021, υποθέταμε πως αυτός ο αριθμός θα άγγιζε το 50%. Ωστόσο τα καλοκαιρινά μπορούν να φτάσουν το 75% ή και το 100% της περυσινής χρονιάς, μειώνοντας αισθητά το ποσό των προϊόντων, που προορίζαμε για απόθεμα”

Όσον αφορά δε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, η διοίκηση του ομίλου ανάφερε ότι κινούνται ακόμη και σήμερα στο +30% (έναντι της περυσινής αντίστοιχης περιόδου), αλλά έχουν υποχωρήσει από το υψηλό του +120% που εμφάνισαν κατά το δίμηνο lockdown.

Δεν κάναμε χρήση βοηθητικών διατάξεων της κυβέρνησης

“Η Jumbο δεν κάνει χρήση καμίας εκ των βοηθητικών διατάξεων που πρόσφερε η κυβέρνηση, γιατί δεν τις χρειάζεται. Κατ’ επέκταση σε ό,τι αφορά το μέλλον, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε χρήση διαδικασιών μειώσεων κόστους. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε”, είπε.

Τέλος η εταιρεία, όπως ανέφερε ο κ.Βακάκης, σχεδιάζει να προσλάβει έκτακτο εποχικό προσωπικό, ενώ δεν έχει προγραμματίσει να ακο- λουθήσει περικοπές δαπανών για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Αντιθέτως, ο κ. Βακάκης προανήγγειλε έκτακτη χρηματική ενίσχυση των μετόχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα