Βασιλάκης: Ο πρόεδρος της Aegean κυρίαρχος και στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Βασιλάκης: Ο πρόεδρος της Aegean κυρίαρχος και στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Ο ιδρυτής της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης Eurokinissi

Ποιες δύο εταιρείες με ισχυρά σήματα απέκτησε η Autohellas καθιστώντας τον όμιλο του Θεόδωρου Βασιλάκη κυρίαρχο και στην αγορά του αυτοκινήτου

Έχουν περάσει 51 χρόνια από την εποχή που ο Θεόδωρος Βασιλάκης με έξι σκαραβαίους  Volkswagen έμπαινε στην αγορά της ενοικίασης αυτοκινήτων υπογράφοντας συνεργασία για την Κρήτη με την Hertz. Ήταν μία κίνηση προάγγελος της Autohellas η οποία δημιουργήθηκε το 1974 και έχει εξελιχθεί σήμερα στην κορυφαία εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και όχι μόνο. Επεκτείνοντας την συνεργασία με την Hertz έχει καταφέρει να έχει παρουσία σχεδόν σε όλα τα Βαλκάνια, την Κύπρο και την Ουκρανία τόσο στην ενοικίαση αυτοκινήτων όσο και στην μακροχρόνια μίσθωση.

Αυτό που είναι ίσως άγνωστο στους περισσότερους είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της Aegean μέσω ενός δικτύου εταιρειών κατέχει ηγετική θέση στην αντιπροσώπευση και διανομή αυτοκινήτων.  Συγκεκριμένα διαθέτει τις SEAT Τεχνοκάρ – Autohellas ATEE (αποκλειστικός εισαγωγέας αυτoκινήτων SEAT), και την Βελμάρ – Autotechnica ATEE(εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής αυτοκινήτων FORD, OPEL, SAAB, SEAT, VOLVO, HONDA, MITSUBISHI, ALFA ROMEO, FIAT, ABARTH, HYUNDAI, KIA, BMW & MINI).

Την Παρασκευή η Autohellas ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η απόκτηση ελέγχου του 70% των εταιρειών «AOYTONTHΛ Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ» (ΚΙΑ) και «ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΑΣ Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε.» (HYUNDAI) μέσω συμμετοχής της εταιρείας DERASCO στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου αυτών, η οποία είναι 100% θυγατρική της Αutohellas.

Το υπόλοιπο 30% των ως άνω αναφερόμενων εταιρειών παραμένει στην ιδιοκτησία του κου Π. Δάβαρη ο οποίος διατηρεί τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των δυο εταιρειών για να ενισχύσει την νέα κοινή προσπάθεια. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των δυο εταιρειών αναλαμβάνει ο Γεώργιος Βασιλάκης ο οποίος είναι  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και στην AUTOTECHNICA Hellas.

Η συνολική επένδυση στις  αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιρειών ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η Autohellas σε ανακοίνωση της η επένδυση αυτή θα επιτρέψει τη διατήρηση και ενίσχυση της εσωτερικής τους οργάνωσης, την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών τους, αλλά και την υποστήριξη και ανάπτυξη του δικτύου τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω των προβλημάτων που είχαν προκύψει τα τελευταία χρόνια είχαν μειωθεί σημαντικά τα μοντέλα τόσο της HYUNDAI όσο και της ΚΙΑ που έρχονταν στην Ελλάδα και αντίστοιχα τα μερίδια πωλήσεων των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Autohellas σε ανακοίνωση της με την επένδυση αυτή εμπλουτίζεται και ενισχύεται σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και οι δυνατότητες διείσδυσης του Ομίλου AUTOHELLAS στην αγορά αυτοκίνητου. Μια αγορά που έχει πληγεί και περιοριστεί σημαντικά, περισσότερο από 70%, από την κρίση, αλλά που με τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας μπορεί να έχει σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα