Βερόπουλος: Και ‘με την βούλα’ της Επ. Ανταγωνισμού προχωρά η εξαγορά από την ΜΕΤΡΟ

Βερόπουλος: Και ‘με την βούλα’ της Επ. Ανταγωνισμού προχωρά η εξαγορά από την ΜΕΤΡΟ

Ένα βήμα πριν την πρώτη μεγάλη εξαγορά του 2016 καθώς η περιπέτεια του ομίλου Βερόπουλου φαίνεται να φθάνει στο τέλος της. Πότε αναμένεται να μπουν υπογραφές

Ενα θρίλερ που κράτησε πάνω από χρόνο, κυρίως για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της αλυσίδας Βερόπουλους φαίνεται ότι φθάνει στο τέλος της μετά και από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να δώσει το πράσινο φως στην εξαγορά της Βερόποουλος από τον όμιλο Μετρό της οικογένειας Παντελιάδη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Επιτροπή Ανταγωνισμού “με την απόφασή της  έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά“.

Το επόμενο βήμα πλέον είναι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του news247 αναμένεται να γίνει στα τέλη του μήνα. Πριν από το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προηγηθεί αυτό των τραπεζών οι οποίες είχαν προχωρήσει σε προσωρινό δανεισμό της αλυσίδας τον Δεκέμβριο ώστε να αποπληρώσει προμηθευτές και να γεμίσει τα ράφια για την περίοδο των γιορτών.

Όπως ήδη είχε αναφέρει από τα τέλη Νοεμβρίου στο news247 o Διευθύνων Σύμβουλος της Μετρό Αριστοτέλης Παντελιάδης η συμφωνία των τραπεζών ήταν σημαντική στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω απαξίωση της αλυσίδας Βερόπουλος.

Ο Νίκος Βερόπουλος θα παραμείνει στον χώρο του λιανεμπορίου, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση 200 χρόνων, δραστηριοποιούμενος στην αγορά της Σερβίας και της ΠΓΔΜ όπου διαθέτει 16 υπερμάρκετ και σουπέρ μάρκετ VERO.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα