Wendy’s: Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να έρθουν (και) στην Ελλάδα

Wendy’s: Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να έρθουν (και) στην Ελλάδα
Wendy's

Πώς ένα μικρό εστιατόριο στην επαρχία της Ολλανδίας καταφέρνει και κρατά εκτός Ευρώπης την Wendy's, την τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα fast food της Αμερικής.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα έκαναν ουρά έξω από ένα κατάστημα Wendy’s στο άκουσμα της είδησης της επιστροφής τους στην Ελλάδα. Ποιός από αυτούς που τα είχε τιμήσει στην δεκαετία του ’90 δεν θα ήθελε να δει ξανά τις γωνίες από το τετράγωνο μπιφτέκι να προεξέχουν μόλις ξεδίπλωνε το Bacon Mushroom Melt του, να κάψει την γλώσσα του από την ψητή πατάτα ή να χτίσει μία τούρτα από τις πολύχρωμες σαλάτες του salad bar. Μπορεί η δραστηριότητα της σελίδας Bring Wendy’s Back to Greece στο facebook να έχει ατονίσει τα τελευταία χρόνια όμως σίγουρα είναι πολύ εκεί έξω που θα χαιρόντουσαν αφάνταστα στην ιδέα ότι επιστοφής του λογότυπου με την κοκκινομάλλα πιτσιρίκα.

Αν υποθέταμε ότι ο Γιώργος Νίκας, που τα είχε φέρει στο παρελθόν, ήθελα να δοκιμάσει ξανά το εγχείρημα αυτό θα του ήταν αδύνατο. Ένα λιλιπούτειο fish and chips, από μία επαρχιακή πόλη της Ολλανδίας, το Goes, κατάφερε να κατοχυρώσει το όνομα Wendy’s σε νεκρό χρόνο – όταν τα αμερικάνικα Wendy’s είχαν αναδιπλωθεί και είχαν αποχωρήσει από την Ευρώπη – με αποτέλεσμα η επιστροφή να βρίσκει σε τοίχο. 

Αν και η κατοχύρωση αφορά τις Κάτω Χώρες αυτή έχει ισχύ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αμερικανική Wendy’s έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα ολλανδικά δικαστήρια την τελευταία εικοσαετία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε μία δίκη. Οι έχοντες γνώση της Ολλανδικής μπορεί να πάρουν μία μικρή γεύση εδώ

Τι ενώνει τα δύο Wendy’s πέρα από το όνομα; Ότι και των δύο δημιουργών οι κόρες τους που ήταν αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης ονομάζονται Wendy. Ο Albert Van der Hoek, ο ιδιοκτήτης του ολλανδικού Wendy’s που διαθέτει μόνο δύο πάγκους για όρθιους, δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της συνώνυμης αλυσίδας burger η οποία είχε ανοίξει ένα κατάστημα και στο Ρότερνταμ, το οποίο όμως δεν μακροημέρευσε. 

Για την Wendy’s η επιστροφή στην Ευρώπη είναι κομβικής σημασίας καθώς βλέπει τόσο McDonald’s όσο και Burger King να εξαπλώνονται δυναμικα στην Γηραιά ήπειρο. Σύμφωνα με μία φράση όλα έχουν το τίμημα τους όμως ο Ολλανδός γεροροκάς μέχρι στιγμής δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να έρθει σε κάποιας μορφή συμφωνίας με τους αμερικάνους αναβιώνοντας τον μύθο του Δαυίδ με τον Γολιάθ. 

– Με πληροφορίες από το thrillist

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα