Wizzair: Νέα low cost θα πετάει σε 8 ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα

Wizzair: Νέα low cost θα πετάει σε 8  ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα
AP PHOTO/MTI, ZSOLT CZEGLEDI

Την επιστροφή της στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα η Wizzair. Πότε ξεκινάει, οι τιμές και οι προορισμοί της low cost αεροπορικής

Μια παλιά γνώριμη της Αθήνας, η Wizzair επιστρέφει στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πολύ περισσότερη "όρεξη" από ότι την πρώτη της φορά. Η αεροπορική χαμηλού κόστους που έχει έδρα στη Βουδαπέστη ένωνε για μικρό διάστημα την Αθήνα με την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας το 2004, λίγους μήνες μετά από την ίδρυση της. Μετά από την αποχώρηση της από την Αθήνα συνεχίζει ακόμη και σήμερα να πραγματοποιεί εποχικές πτήσεις με ελληνικά νησιά αλλά και να ενώνει την Θεσσαλονίκη με την Βουδαπέστη.

Την Δευτέρα σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τους Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών ανακοινώθηκε η επιστροφή της στην Αθήνα από την άνοιξη του 2018, πλέον όχι μόνο για να την συνδέει με την Βουδαπέστη αλλά με 8 οκτώ προορισμούς στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ADVERTISING
Wizzair: Νέα low cost θα πετάει σε 8  ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα

Συγκεκριμένα πέρα από την Βουδαπέστη, από την προσεχή άνοιξη θα πραγματοποιεί πτήσεις προς την Σόφια, το Βουκουρέστι, στην Κλουζ Ναπόκα στην Ρουμανία (σ.σ. περιοχή που επίσης θα πετάει η Aegean), στην πρωτεύουσα την Μολδαβίας Κισινάου, στο Κατοβίτσε στην Πολωνία, στο Βίλνιους στην Λιθουανία, και το Κουτάισι στην Γεωργία.

Σε ότι αφορα στην συχνότητα των δρομολογίων Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και η Σόφια θα εξυπηρετούνται καθημερινά. Οι νέες πτήσεις προς Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία) Κουτάισι (Γεωργία), Κισινάου (Δημοκρατία της Μολδαβίας) και Κατοβίτσε (Πολωνία), θα προσφέρουν στους Έλληνες επιβάτες και στους επισκέπτες της Ελλάδας ένα ιδιαίτερα βολικό πρόγραμμα, με δύο εβδομαδιαίες ανταποκρίσεις, ενώ το Βίλνιους (Λιθουανία) θα εξυπηρετείται 3 φορές την εβδομάδα.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Wizz Air h σημερινή ανακοίνωση αυξάνει το επιχειρησιακό έργο της Wizz Air κατά 447% το 2018, με περισσότερες από 600.000 θέσεις σε 16 δρομολόγια σε 7 χώρες, διαθέσιμες από 6 ελληνικά αεροδρόμια, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας τον εγχώριο τουρισμό και τον κλάδο των αερομεταφορών. Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2017, η κίνηση της WIZZ προς και από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 45%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος, με συνολική μεταφορά 87.000 επιβατών.

Για να προωθήσει την νέα της κίνηση η Wizz Air προσφέρει περιορισμένο αριθμό θέσεων έναντι 9,99 ευρώ για μονή πτήση. Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι καθώς η μεταφορά χειραποσκευής (max: 55x40x23cm, 10 kg).

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, Chief Commercial Officer της Wizz Air, δήλωσε: «Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι η Αθήνα έχει υπάρξει ένας από τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση για εμάς εδώ και χρόνια. Οι νέες πτήσεις και οι χαμηλές τιμές μας θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για τους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις σε περιοχές στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, όπως επίσης θα τονώσουν ακόμα περισσότερο τον εισερχόμενο τουρισμό και τις επαγγελματικές συνδέσεις. Επιθυμούμε ιδιαίτερα να ξεκινήσουμε μια αποδοτική συνεργασία με το αεροδρόμιο της Αθήνας και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον. Το αφοσιωμένο πλήρωμά μας, ανυπομονεί να καλωσορίσει όλους τους επιβάτες στις πτήσεις του νέου στόλου μας με ένα μεγάλο WIZZ χαμόγελο!»

Από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την έναρξη πτήσεων της Wizz Air προς / από την Αθήνα και με το ξεκίνημα των 8 νέων προορισμών από τη θερινή περίοδο 2018! Πρόκειται όντως για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με την επιβατική κίνηση και τις τουριστικές αφίξεις να συνεχίζουν τη θετική πορεία τους το 2017, καθώς και με θετικές τις προοπτικές για το 2018, θεωρούμε ότι πραγματικά αυτή είναι η ιδανική στιγμή για την εταιρεία να επενδύσει στην αγορά της Αθήνας. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο αεροπορικό συνεργάτη μας και παραμένουμε απόλυτα αφοσιωμένοι στο να συνδράμουμε την εταιρεία με στόχο μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στο αεροδρόμιό μας!»

Σχετικά με τη Wizz Air

Η Wizz Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, επιχειρεί με ένα στόλο από 86 Airbus A320 και Airbus A321, και προσφέρει περισσότερα από 550 δρομολόγια από 28 βάσεις, συνδέοντας 144 προορισμούς σε 43 χώρες. Στη Wizz Air, μια ομάδα από σχεδόν 3.300 επαγγελματίες του αεροπορικού κλάδου παραδίδει ανώτερης ποιότητας υπηρεσίες και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές εισιτηρίων, αναδεικνύοντας τη Wizz Air στην προτιμώμενη επιλογή 23,8 εκατομμυρίων επιβατών στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2017. H μετοχή της Wizz Air είναι εγγεγραμμένη στο London Stock Exchange με τον κωδικό WIZZ και περιλαμβάνεται στα FTSE 250 και FTSE All-Share Indices. Η Wizz Air είναι καταχωρημένη στην IATA, και στον IOSA, το σημαντικότερο παγκοσμίως δείκτη αναγνώρισης αεροπορικής ασφάλειας. Η εταιρεία πρόσφατα ανακηρύχθηκε «2016 Value Airline of the Year» από το Air Transport World, ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά στον αεροπορικό κλάδο, όπως επίσης και «2016 Low Cost Airline of the Year» από το Center for Aviation (CAPA), έναν κορυφαίο ανεξάρτητο πάροχο ενημέρωσης και ανάλυσης της αεροπορικής αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Aegean: Αυτοί είναι οι 11 νέοι προορισμοί που θα πετάει το 2018

SHARE:

24Media Network