Ξεκινούν τα έργα στις Σκουριές

Ξεκινούν τα έργα στις Σκουριές

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε την τεχνική μελέτη που δίνει το πράσινο φως να επανεκκινήσουν οι εργασίες

Ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στο εργοστάσιο των Σκουριών Χαλκιδικής. Το “πράσινο φως”  δόθηκε μετά την έγκριση της σχετικής τεχνικής μελέτης που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος

Η υπουργική αυτή απόφαση έρχεται σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει της οποίας ακυρώθηκαν οι ανακλητικές αποφάσεις που είχε εκδώσει ο κ. Σκουρλέτης το περασμένο καλοκαίρι.

Στο δια ταύτα, παρότι πρόκειται για αδειοδότηση ρουτίνας, επιτρέπει τη σταδιακή επανεκκίνηση των εργασιών της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι οποίες είχαν ανασταλεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Στις Σκουριές η πολυεθνική, μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός, σχεδιάζει την ανάπτυξη του υπόγειου μεταλλείου, του εργοστασίου για την κατεργασία του μεταλλεύματος (που αποτελείται από χαλκό και χρυσό) καθώς και όλων των βοηθητικών επιφανειακών εγκαταστάσεων για τις οποίες απαιτείται σειρά αδειοδοτήσεων.

Είχε προηγηθεί μία ακόμη έγκριση  που αφορά την άδεια εγκατάστασης νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα