Κορονοϊός: Έπεσε 13 μονάδες η ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Κορονοϊός: Έπεσε 13 μονάδες η ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μεγάλη πτώση παρουσιάζει ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7. Αύξηση δυσαρέσκειας και για την αντιπολίτευση.

Τα “πολιτικά καύσιμα” της κυβέρνησης από την αποτελεσματική διαχείριση του πρώτου κύματος της επιδημίας κορονοϊού, σταδιακά λιγοστεύουν.  Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό που προκύπτει από την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα το οποίο όμως θα συνδυαστεί με την είσοδο της χώρας στην “καρδιά” της οικονομικής κρίσης που προκαλούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού.

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς o βαθμός ικανοποίησης της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης είναι μειωμένος κατά 13,7% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση στα μέσα Ιουλίου.

Ενώ συγκριτικά με την περίοδο του Απριλίου οπότε οι κυβερνητικές προσπάθειες είχαν εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή η πτώση αγγίζει το 28,3%. Μάλιστα ενδεικτικό είναι και το στοιχείο του ρυθμού της πτώσης αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία.

Τους προηγούμενους μήνες ήταν σταδιακή με ποσοστά πτώσης από 4 έως και 7%, πλέον αυτά σχεδόν διπλασιάζονται. Γεγονός που προφανώς σχετίζεται με την αύξηση των κρουσμάτων που πολλαπλασιάστηκαν μέσα στον Αύγουστο.

Όμως την κυβερνητική φθορά δεν φαίνεται να καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένο ότι η αντιπολίτευση, ιδίως όταν έχει κυβερνητική προοπτική, δεν κρίνεται για την πρακτική της αλλά και για το πόσο ελκτικές είναι οι προτάσεις της όσο και για την αξιοπιστία της.

Προφανώς λοιπόν το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να πείσει. Για τον λόγο αυτό ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών παρουσιάζεται μειωμένος. Οι θετικές γνώμες είναι λιγότερες κατά 4,1% και οι αρνητικές αυξημένες αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα