Ερντογάν: ο Νετανιάχου έχει στα χέρια του αίμα Παλαιστινίων

Ερντογάν: ο Νετανιάχου έχει στα χέρια του αίμα Παλαιστινίων
O Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά υποστηρικτές του στο Λονδίνο, έξω από το ξενοδοχείο του στις 13 Μαϊου. AP

Προσωπική παρέμβαση Ερντογάν, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μετρούν νεκρούς στη Γάζα. Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εμφανιστεί ως ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, επιτιθέμενος εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προσωπική επίθεση εναντίον του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω Twitter. Ο Ταγίπ Ερντογάν έγραψε: “Ο Νετανιάχου είναι πρωθυπουργός ενός καθεστώτος απαρτχάιντ, που έχει καταλάβει τη γη ενός ανυπεράσπιστου λαού για 60 χρόνια και πλέον, παραβιάζοντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Έχει στα χέρια του αίμα Παλαιστινίων και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του επιτιθέμενος εναντίον της Τουρκίας”.

Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προς Ισραηλινό Πρέσβη: Να φύγετε από τη χώρα

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα κάλεσε επισήμως τον Ισραηλινό Πρέσβη Ειτάν Νάε “να εγκαταλείψει προσωρινά τη χώρα”, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας για την εκατόμβη θυμάτων στα κατεχόμενα, μετά τις συγκρούσεις Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας με Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Παράλληλα, ανακλήθηκε από το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις ο Τούρκος Πρέσβης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην τελετή εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Ιεροσολυμα. Ημέρα αιματηρών επεισοδίων στην Γάζα. AP

Η σημερινή παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήρθε λίγες ώρες μετά την σκληρή δήλωση του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. “Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επανεξετάσουν συνολικά τους δεσμούς τους με το Ισραήλ. Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να επιδεικνύει ενότητα απέναντι σε αυτούς τους εγκληματίες. Η Τουρκία δεν έχει παραμείνει σιωπηλή και δεν θα παραμείνει σιωπηλή σε αυτή την σκληρότητα”, είπε ο Γιλντιρίμ σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

24 ώρες νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμουντ Αμπάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα