Έσωσε το σπίτι και το μαγαζί του από 6 τράπεζες

Έσωσε το σπίτι και το μαγαζί του από 6 τράπεζες

Πώς 63χρονος δανειολήπτης από την Κρήτη βρήκε την "άκρη" με έξι Τράπεζες

"Βρήκε την άκρη'' με έξι πιστώτριες Τράπεζες ένας καταχρεωμένος δανειολήπτης από την Ιεράπετρα που χρωστούσε συνολικά  315.573,28 ευρώ.

Με  απόφαση (προσωρινή διαταγή ) του΄Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας έσωσε από την ρευστοποίηση αφενός την πρώτη του κατοικία, αλλά και άλλο ακίνητο (κατάστημα) το οποίο ο δανειολήπτης μισθώνει και με το μίσθωμα του οποίου επιβιώνει. Επίσης του καθορίστηκε μηνιαία  δόση ρυθμίζοντας το χρέος του 400 ευρώ/μήνα. έως τη συζήτηση της κυρίας αίτησης που έχει οριστεί η δικάσιμος στις 21-10-2016.

Επί της ουσίας της υπόθεσης , πρόκειται για δανειολήπτη 63 ετών, άγαμο χωρίς τέκνα, ο οποίος στο παρελθόν  διατηρούσε Ο.Ε με αντικείμενο την ενοικίαση ομπρελών,λειτουργία εστιατορίου, η οποία έκλεισε , αλλά  όσο διάστημα διατηρούσε την επιχείρηση κατέβαλε κανονικά τις οφειλές του  προς τους πιστωτές του, κατόπιν ασχολήθηκε ως αγρότης, στη συνέχεια πούλησε τα αγροκτήματα που κατείχε και προσπάθησε έως σήμερα να επιβιώσει από ένα μίσθωμα 1000 ευρώ, από κάποιο κατάστημα που έχει στην κατοχή του.

Περιουσιακά στοιχεία  που  διαθέτει είναι  το 100 % της κατοικίας ,148,00 τ.μ πρώτου ορόφου και 45,00 τ.μ βοηθητικοί χώροι. Επίσης κατάστημα 148,00 τ.μ ισογείου.Καμία άλλη κινητή ή ακίνητη ιδιοκτησία δεν διαθέτει στην κυριότητα του.

Το μοναδικό του εισόδημα προέρχεται από επαγγελματική μίσθωση  κτίσματος ισογείου 163,00 τ.μ

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, στα πλαίσια του ν.3869/2010,όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 του ν.4161/2013, και αφού έλαβε υπόψη του 'οτι ο δανειολήπτης έχει ήδη περιέλθει χωρίς δόλο σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, τα δε χρέη του δεν περιλαμβάνονται στα εξαιρούμενα της ρύθμισης του νόμου, αποφάσισε στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης  που έχει οριστεί δικάσιμος η  στις 21-10-2016 σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τα εξής:

1)Απαγορεύει κάθε μορφής πράξη  εκτέλεσης εις βάρος του όπως και οποιουδήποτε  καταδιωκτικού  μέτρου κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη

2) Διέταξε τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του

3)Όρισε στον δανειολήπτη την καταβολή μηνιαίας  δόσης ποσού 400  ευρώ, μέχρι την έκδοση απόφασης της κυρίας αίτησης (δηλ μέχρι στις 21- 10-2016)

Ωφέλεια του  δανειολήπτη  από την ρύθμιση

-Διάσωση όλων των περιουσιακών του στοιχείων,(πρώτη κατοικία και κατάστημα)

-Θα πληρώσει για όλο το χρέος  μέχρι στις 21-10- 2016  για περίοδο τριών ετών,   400 ευρώ/μήνα σε σύνολο 34μήνες Χ 400 =13.600 Ευρώ.

-Οικονομική ελάφρυνση  καθώς οι μηνιαίες δόσεις των δανειακών του οφειλών. ανερχόταν στο ποσό των 2000,00 ευρώ, χρηματικό ποσό που ο δανειολήπτης δεν μπορούσε ουδέποτε να διαθέσει από το εισόδημα που διαθέτει .

Πηγή: cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network