Έτοιμος σε πέντε μήνες ο "φράκτης"

ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ / ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή του "φράκτη" στην Έβρο. Ενίσχυση με πλωτά μέσα προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Επίσκεψη στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Φυλακίου καθώς και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας , στα πλαίσια της περιοδείας σε σημεία κλειδιά του Έβρου για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Όθωνας επισκέφθηκε το χερσαίο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών συνόρων όπου και θα κατασκευαστεί ο "φράχτης", τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος ενώ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες.

"Σε λίγες εβδομάδες, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο του τεχνητού εμποδίου, στη χερσαία ζώνη. Με την ολοκλήρωση του θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής. Με αυτούς τους τρόπους προσδοκούμε η επιτήρηση των συνόρων μας, μέσα στο 2012 να παρουσιάσει σημαντική και ουσιαστική βελτίωση" σημείωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ADVERTISING

Όχι στη μακροχρόνια κράτηση μεταναστών

Όσον αφορά την κατασκευή νέων κέντρων φύλαξης μεταναστών ο υφυπουργός δήλωσε πως στην περιοχή προβλέπονται μόνο σύγχρονα κέντρα πρώτης υποδοχής για την καλύτερη διαχείριση των εισερχόμενων μεταναστών, την ταυτοποίηση τους και τον υγειονομικό τους έλεγχο και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μακροχρόνια κράτηση μεταναστών.

"Είναι γνωστά τα προβλήματα αλλά πρέπει να τονίσω ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη χώρα, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρηματοδοτεί την υλοποίησή του. Πιστεύουμε πως ξεπερνώντας μια σειρά δυσκολίες που πάντα υπάρχουν όταν εφαρμόζεις ένα σχέδιο διαχείρισης τόσο ευαίσθητων θεμάτων, θα υπάρξει και συνέχεια και αποτελέσματα θεαματικά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οθωνας, σημειώνοντας πως η χώρα μας και ειδικά ο Έβρος καλείται να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα με πολλές διαστάσεις.

SHARE:

24Media Network