ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Edward Hopper Eleven A.M.

Οι γυναίκες με το πεσμένο στήθος

Μια ολόκληρη κοινωνία εκδικείται τις γυναίκες με χρόνια στην πλάτη τους τις γυναίκες χωρίς φωνή, τις γυναίκες χωρίς φράγκο, τις γυναίκες χωρίς αύριο. Αυτές είναι οι φίλες μας, αυτές είναι οι αδελφές μας

Unlock Your Power: Ψηφιακή εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Unlock Your Power: Ψηφιακή εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Μια καμπάνια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για την ενδοοικογενειακή βία. Γιατί καμία πανδημία δεν είναι ανίκητη, καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη.

Η Manizha θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision 2021.

Eurovision 2021: Γιατί οι Ρώσοι απειλούν να δολοφονήσουν την εκπρόσωπό τους

Η Manizha θα ερμηνεύσει στην φετινή Eurovision το "Russian Woman", ένα τραγούδι για τη θέση των γυναικών στη Ρωσία. Οι αντιδράσεις έφτασαν σε σημείο που να απειλούν τη ζωή της και να της εύχονται να πεθάνει.

Διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία

Τουρκία: Γυναίκες λένε ότι η ασφάλειά τους "κρέμεται από μια κλωστή" μετά την απόφαση του Ερντογάν

Η απόφαση του προέδρου Ερντογάν να αποσύρει τη χώρα από την διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τις κάνει να αισθάνονται ακόμα πιο ανασφαλείς.

Καρέ από διαδήλωση για τη βία κατά των γυναικών στην Τουρκία το 2018

Τουρκία: Εγκαταλείπει τη Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Η Τουρκία αποσύρθηκε από διεθνή σύμβαση που προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις καταρτίζουν νομοθεσία για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και εγκλημάτων, όπως ο βιασμός εντός γάμου ή ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Η ανάκαμψη μετά τον κορονοϊό θα είναι ένα τεστ και για τα δικαιώματα των γυναικών

Κοινό άρθρο του πρωθυπουργού με άλλους εννέα ηγέτες της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Συνυπουγράφουν μεταξύ άλλων η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν.

Καίτη Γαρμπή στο LadyLike: "Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον"

Καίτη Γαρμπή στο LadyLike: "Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον"

Η Καίτη Γαρμπή μιλήσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για τον φεμινισμό, τη Μελίνα, για τον Σχοινά, τον μοναχογιό της τον Δημήτρη, για την Καίτη στο Twitter και για το tweet αναφορικά με την Μπεκατώρου που δεν ανέβασε ποτέ.

 Τηλεργασία

Σε επίπεδα 2017 οι γυναικείες κατακτήσεις στην εργασία λόγω πανδημίας

Για να αποκατασταθεί -έστω έως το 2030- το πλήγμα του κορονοϊού, η πρόοδος προς την ισότητα των φύλων θα χρειαστεί να επιτευχθεί δυο φορές πιο γρήγορα συγκριτικά με τον έως τώρα ρυθμό της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ισότητα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά όλους μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο η κ. Σακελλαροπούλου για το γυναικείο βίωμα της πανδημίας. "Διπλά αθέατες και αγνοημένες βρίσκονται σε καθεστώς πολλαπλής ευαλωτότητας".

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση έκλεισαν δρόμους σε πόλεις της Πολωνίας

Πολωνία: Κατηγορίες σε βάρος διοργανώτριας διαδηλώσεων υπέρ των αμβλώσεων

Σε βάρος Πολωνής διαδηλώτριας απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των άλλων προκαλώντας "επιδημιολογικό κίνδυνο" κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ογδοντάχρονη με κολλητική ταινία στο στόμα, σε διαδήλωση υπέρ του εκδιωκόμενου πρώην προέδρου της Ονδούρας Μανουέλ Ζελάγια, 28 Σεπτεμβρίου 2009.

Ονδούρα: Εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων

Διαδηλώτριες στην Ονδούρα βγήκαν στους δρόμους την επέτειο των 66 ετών από όταν απέκτησαν δικαίωμα ψήφου. Διαμαρτυρήθηκαν για τον μεγάλο αριθμό γυναικοκτονιών στη χώρα και την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Η Μάγια Αγγέλου προσλήφθηκε ως η πρώτη μάυρη σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, στις 3 Νοεμβρίου 1971. Έγραφε το σενάριο και τη μουσική για το "Caged Bird", το οποίο βασίζεται στην αυτοβιογραφία της.

Η Μάγια Αγγέλου στη σειρά Barbie "Γυναίκες που Εμπνέουν"

Η Barbie - Μάγια Αγγέλου θα φορά ένα τουρμπάνι με μοτίβο λουλουδιών, μακρύ φόρεμα και χρυσά κοσμήματα στα χέρια, ενώ θα κρατά αντίγραφο-μινιατούρα του «Ξέρω Γιατί Κελαηδάει το Πουλί στο Κλουβί».

FKA twigs και Shia LaBeouf

Shia LaBeouf: Κατηγορείται για κακοποίηση από την πρώην σύντροφό του, FKA Twigs

Η FKA Twigs κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της Shia LaBeouf για κακοποίηση, σωματική και συναισθηματική, αναφερόμενη σε ακραία περιστατικά, όπως το ότι της μετέδωσε εν γνώσει του μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.

Συνεπιμέλεια: Παρέμβαση 57 γυναικών πανεπιστημιακών και ερευνητών σχετικά με τη μητρότητα και τον φεμινισμό

Συνεπιμέλεια: Παρέμβαση 57 γυναικών πανεπιστημιακών και ερευνητών σχετικά με τη μητρότητα και τον φεμινισμό

Οι 57 καθηγήτριες Πανεπιστημίου αναφέρονται στα οφέλη υπέρ των παιδιών που μεγαλώνουν σε περιβάλλον συνεπιμέλειας αλλά στα οφέλη που υπάρχουν για τις μητέρες στη βάση του πολυετούς αιτήματος για ισότητα.

Η θεατρική παράσταση "Καθαρή Πόλη", δωρεάν στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Η θεατρική παράσταση "Καθαρή Πόλη", δωρεάν στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Την Κυριακή 29/11 στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση θα φιλοξενηθεί η ζωντανή πρεμιέρα της παράστασης "Καθαρή Πόλη" που από το 2016 ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη, μιλώντας για θηλυκότητες που διεκδικούν μια ζωή χωρίς βία, φόβο και καταπίεση.

Ελλάδα: Σχεδόν 9 στις 10 γυναίκες παρενοχλούνται σεξουαλικά στην εργασία τους

Ελλάδα: Σχεδόν 9 στις 10 γυναίκες παρενοχλούνται σεξουαλικά στην εργασία τους

Το 85% των γυναικών στον γενικό πληθυσμό αναφέρει ότι έχει υποστεί κάποια σεξουαλικά παρενοχλητική συμπεριφορά στην εργασία, ενώ 1 στις 10 γυναίκες αναφέρει ότι έχει υπάρξει θύμα απόπειρας βιασμού ή βιασμού.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση έκλεισαν δρόμους σε πόλεις της Πολωνίας

Μεσαίωνας στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Γιατί ο λαός της Πολωνίας ζητάει τα αυτονόητα;

"Μαύρη" ημέρα για τα γυναικεία δικαιώματα η περασμένη Πέμπτη, όταν το Δικαστήριο της Πολωνίας έκανε πιο αυστηρή τη νομοθεσία των αμβλώσεων. Η Άντζελα Δημητρακάκη μας μιλάει για το παρασκήνιο της συγκεκριμένης απόφασης.

Το γλυπτό "Medusa With The Head of Perseus", που δημιουργήθηκε από τον Αργεντινό καλλιτέχνη Luciano Garbati.

Ο Luciano Garbati αλλάζει την ελληνική μυθολογία για χάρη του φεμινισμού

Το γλυπτό "Medusa With The Head of Perseus" απεικονίζει τη Μέδουσα να κρατάει ένα σπαθί και το κεφάλι του Περσέα, του άντρα που τη σκότωσε. Ο δημιουργός του έργου μιλά στο Νews247.gr για το μήνυμα πίσω από την αλλαγή της ιστορίας.

Διαδηλώσεις για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στο Μεξικό

Μεξικό: Στους δρόμους εκατοντάδες διαδηλώτριες για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Άμβλωσης χθες και εκατοντάδες γυναίκες που στερούνται του συγκεκριμένου δικαιώματος κατέβηκαν στους δρόμους του Μεξικό για να απαιτήσουν τα αυτονόητα.

Ο Ηλίας Γκιώνης

Ηλίας Γκιώνης: Οι αστυνομικοί έπαιξαν τη ζωή μου "κορώνα - γράμματα"

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης μιλά στο News 24/7 για την αναίτια σύλληψή του, μετά από ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από αστυνομικούς, για τις "συνθήκες βασανιστηρίου" και για τον αγώνα για δικαίωση.

Φεμινισμός

Η ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων στο πλευρό της Ιωάννας Τούνη

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων εκφράζει την υποστήριξή της σε κάθε γυναίκα που "πέφτει θύμα συμπεριφορών σεξισμού και "βιασμού" της προσωπικότητας της".