Φιλιππίδης: Πολιτική η δίωξη μου. Στόχος να πληγεί ο Κώστας Καραμανλής. Κρατείται στο τμήμα Αλλοδαπών

Φιλιππίδης: Πολιτική η δίωξη μου. Στόχος να πληγεί ο Κώστας Καραμανλής. Κρατείται στο τμήμα Αλλοδαπών

Σύμφωνα με την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου το ένταλμα σύλληψης ήταν μη νόμιμο καθώς έκριναν ότι εκδόθηκε πριν ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη

Ως πολιτικά διωκόμενος εμφανίσθηκε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου, όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, ο πρώην διοικητής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης.

Όπως επί λέξει αναφέρεται στην απόφαση, η  τουρκάλα δικηγόρος του, ενώπιον των Τούρκων δικαστών, ανέφερε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα, διότι υπήρξε στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος Φιλιππίδη στόχο έχει να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήταν μη νόμιμο και οι Τούρκοι δικαστές έκριναν ότι εκδόθηκε (το ένταλμα) πριν ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Το γεγονός αυτό δεν ισχύει αναφέρουν από την Εισαγγελία Εφετών (Τμήμα Εκδόσεων) και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Φιλιππίδη προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έχουν διαβιβαστεί στις τουρκικές Αρχές.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, μόλις έγινε γνωστή χθες το απόγευμα η απόφαση με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης, απέστειλε κατεπείγον σήμα στις τουρκικές Αρχές, με το οποίο ζήτησε την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Η δίκη για το δεύτερο ένταλμα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης και ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης αυτής η Εισαγγελία Εφετών θα αποστείλει πρόσθετα έγγραφα, για να πετύχει την έκδοση Φιλιππίδη. Σημειώνεται, ότι πριν από 15 ημέρες, η Ελληνική Δικαιοσύνη, Άρειος Πάγος, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκαν την έκδοση δύο Κούρδων, την έκδοση των οποίων ζητούσαν από την Ελλάδα οι τουρκικές Αρχές.

Κρατείται στο τμήμα Αλλοδαπών

Στο Τμήμα Αλλοδαπών έχει μεταφερθεί από το πρωί ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την αποφυλάκιση των από τις φυλακές του Μάλτεπε.

Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταβολή αυτή, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι η μεταφορά στο Τμήμα Αλλοδαπών μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης το οποίο θα πρέπει να εκτελέσει η τουρκική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές, την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελεύθερο άφησαν οι Τούρκοι τον Άγγελο Φιλιππίδη. Να παραμείνει κρατούμενος ζητά η Ελλάδα

SHARE: