Φώτης Χρυσανθίδης στον News 24/7 88,6: Παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα με ελληνικές πρώτες ύλες

Φώτης Χρυσανθίδης στον News 24/7 88,6: Παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα με ελληνικές πρώτες ύλες
Youtube

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε στην εκπομπή "Χωρίς copy paste" με τους Ειρήνη Ορφανίδου και Πάνο Τουμάση δίνοντας συμβουλές για το πώς μπορούμε να "ξεφοβηθούμε" τη ζαχαροπλαστική, που απαιτεί ακρίβεια και να παρασκευάσουμε γλυκά στο σπίτι.

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης Φώτης Χρυσανθίδης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Χωρίς Copy Paste» με τον Πάνο Τουμάση και την Ειρήνη Ορφανίδου, αναφέρθηκε στα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα και κυρίως στο πολίτικο τσουρέκι, που έφτιαχνε η Πολίτισσα γιαγιά του.

«… Η καταγωγή μου είναι από την Κωνσταντινούπολη -και η μητέρα μου και ο θείος και ο μπαμπάς, όλοι… Τα αγαπημένα τσουρέκια ήταν της γιαγιάς, που πάντα ζύμωνε τέτοιες μέρες και κρατάμε την παράδοση μέχρι σήμερα. Όλοι περιμένουμε το τσουρέκι το Πάσχα και ιδιαίτερα, το πολίτικο τσουρέκι, που θέλει το μαχλέπι του και τη μαστίχα του. Να μυρίσει το σπίτι…. Τα ετοιμάζαμε λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά ποτέ δεν έφταναν οπότε συνέχεια φτιάχναμε τσουρέκια…» είπε ο Φώτης Χρυσανθίδης.

Αναφερόμενος δε, στη μαστίχα, κύριο συστατικό της αυθεντικής συνταγής για το πολίτικο τσουρέκι, αλλά και επιλογή για τα πιο ελαφριά γλυκά της άνοιξης και του καλοκαιριού, δήλωσε την προτίμηση και στήριξη του στην ελληνική πρώτη ύλη. «Η μαστίχα είναι ένα αγαπημένο υλικό, κατεξοχήν ελληνικό, οπότε αγαπάμε την ελληνική πρώτη ύλη, την υποστηρίζουμε και είναι καλό να δουλεύουμε όλοι την ελληνική πρώτη ύλη, που είναι υπέροχη…

Όπως και το μαστιχέλαιο, το οποίο, όπως είπε, βρίσκουμε μόνο στην Ελλάδα. Όσο για το πώς μπορούμε να «ξεφοβηθούμε» τη ζαχαροπλαστική, που απαιτεί ακρίβεια και να παρασκευάσουμε γλυκά στο σπίτι, ο συνεργάτης του Στέλιου Παρλιάρου υπενθύμισε ότι, κατ’ αρχάς «οι γιαγιάδες δεν τον είχαν αυτόν» τον φόβο και έδωσε τα δύο-τρία μυστικά της επιτυχίας.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή – Η συνέντευξη του Παντελή Θαλασσινού από το 1:47:00 και μετά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα