Καυτερή και αρωματική είναι η τυνησιακή κουζίνα. Στο Βόρειο τμήμα της χώρας οι επιρροές από την Μεσογειακή κουζίνα είναι πολλές και έντονες. Ελαιόλαδο, φρέσκα ψάρια, ελιές ,ντομάτες σημαδεύουν τα περισσότερα πιάτα τους τα οποία παίρνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα από τα μπαχάρια που προσθέτουν.
Βασικό στοιχείο της διατροφής τους είναι το κους κους το οποίο το τρώνε σε πολλές παραλλαγές (με ψάρι, αρνί, κοτόπουλο, λαχανικά) αλλά και το τυνησιακό ταζίν (ψητό μείγμα κρέατος-λαχανικών). Η καυτερή πάστα πιπεριάς, η χαρίσα συνοδεύει τα περισσότερα πιάτα ενώ σχεδόν ποτέ από το Τυνησιακό τραπέζι δεν λείπει η σαλάτα Μεσούια (ψητές πιπεριές με μπαχαρικά) και αρκετά αποξηραμένα φρούτα μέσα στα πιάτα.
Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια, το ρόδι και το κόλιαντρο. Προσθέτουμε το βραστό νερό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο το ανακατεύεται με ένα πιρούνι και ρίχνεται από πάνω τα αμύγδαλα , το κουκουνάρι , το ρόδι και το κόλιανδρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY