Με αυτά τα δύο ροφήματα καφέ θα ξεχειμωνιάσεις

Με αυτά τα δύο ροφήματα καφέ θα ξεχειμωνιάσεις

Μάθαμε πως να φτιάχνουμε pumpkin spice latte και caramel macchiato στο σπίτι και θα μάθεις και εσύ.

Ο χειμώνας έφτασε, η θερμοκρασία έχει πέσει και τα κασκόλ έχουν πάρει την θέση τους γύρω από τον λαιμό μας. Το ξέρω ότι το μόνο που ονειρεύεσαι είναι να κουκουλωθείς στον καναπέ με μία κουβέρτα ή στο κρεββάτι κάτω από το πάπλωμα και να χαζεύεις τα φωτάκια που κάνουν τα δικά τους στους τοίχους του δωματίου. Όμως δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από δύο πεντανόστιμα ροφήματα καφέ τα οποία θα σε γεμίσουν με υπέροχες γεύσεις και αρώματα αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μπόλικο μεράκι, όρεξη και μια μηχανή κάψουλας για espresso Caffè Vergnano Mini Tre. Είναι κομψή, όμορφη, απλή, γρήγορη αλλά πάνω από όλα προσφέρει espresso με μοναδικό άρωμα και ξεχωριστή γεύση. Αυτή χρησιμοποίησε και ο barista για να μας φτιάξει τα δύο υπέροχα ροφήματα και πίστεψέ με το αποτέλεσμα ήταν μοναδικά χειμερινό και απίστευτα ταιριαστό με την εποχή.

Ας ξεκινήσουμε με το διάσημο Pumpkin Spice Latte το οποίο θα το λατρέψεις για την ντελικάτη, φίνα και υπέροχη γεύση του. Κάθε του γουλιά θυμίζει μπουκιά από γλυκό φτιαγμένο σε κάποιο fancy ζαχαροπλαστείο της Νέας Υόρκης. Κι αν από την εμφάνιση φοβάσαι ότι δεν θα μπορέσεις να το φτιάξεις σπίτι τότε πίστεψέ ότι αν ακολουθήσεις τις οδηγίες του barista τότε θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας, μία δόση espresso (4oz / 115g), 1/2 φλιτζάνι γάλα (4oz / 115g), 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο μέσα σε μία κατσαρόλα και να τα τοποθετήσεις στην φωτιά. Ρίχνε κάνα ανακάτεμα για να περνάει η ώρα μέχρι να σιγοβράσουν και όταν δεις τις πρώτες φουσκάλες να σκάνε στην επιφάνεια βγάλτο από την φωτιά. Ρίξε το μείγμα στο φλυτζάνι και πρόσθεσε από πάνω σαντιγί και κανέλα στην ποσότητα που επιθυμείς. Έτοιμο το πιο νόστιμο, μυρωδάτο, ιδιαίτερο και χειμωνιάτικο ρόφημα καφέ.

Με αυτά τα δύο ροφήματα καφέ θα ξεχειμωνιάσεις

Αν τώρα αναρωτιέσαι τι καφέ να χρησιμοποιήσεις, οι κάψουλες Caffè Vergnano είναι εδώ για να σου λύσουν τα χέρια αφού είναι συμβατές με τη μηχανή Mini Tre της Caffè Vergnano αλλά και κάθε μηχανή οικιακής χρήσης της Nespresso. Είναι οι μόνες βιοδιασπώμενες, κομποστοποιήσιμες και 100% ανακυκλώσιμες κάψουλες στην ελληνική αγορά και κυκλοφορούν σε έξι γεύσεις (Intenso, Intenso Lungo, Arabica, Cremoso, Decaf, Bio). Αν τώρα θες την γνώμη του ειδικού μια κάψουλα Cremoso είναι ιδανική για το Pumpkin Spice Latte ενώ για το Caramel Macchiato θα διαλέξεις την Intenso.

Και μιας και είπαμε Caramel Macchiato ήρθε η ώρα να μάθουμε πως να το φτιάχνουμε και αυτό. Είναι λίγο πιο δύσκολο από το πρώτο αλλά το ίδιο νόστιμο και χειμερινό. Θα χρειαστείς 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας, ⅔ του φλυτζανιού γάλα, 1 δόση εσπρέσο και Sauce καραμέλας. Ζεσταίνεις το φλυτζάνι και προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας. Ζέστανε το γάλα για να το προσθέσεις μαζί με τον αφρό γάλακτος στο φλυτζάνι. Ήρθε η ώρα για την μία δόση εσπρέσσο από τη μηχανή Mini Tre της Caffè Vergnano. Το μόνο που μένει τώρα είναι να γαρνίρεις με τη σάλτσα καραμέλας και έτοιμο και το Caramel Macchiato.

Με αυτά τα δύο ροφήματα καφέ θα ξεχειμωνιάσεις

Πεντανόστιμα, υπέροχα και άκρως χειμερινά. Τα δύο ροφήματα μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι και να κάτσεις δίπλα από το τζάκι ή κάτω από την κουβέρτα και να ζήσεις τις πιο χουχουλιάρικες στιγμές αυτού του χειμώνα. Αν τώρα ρωτάς εμένα θα διάλεγα έναν ζεστό καφέ Vergnano, μετά το Pumpkin Spice Latte και στο τέλος Caramel Macchiato με σειρά προτεραιότητας. Αλλά γούστα είναι αυτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα