Πως μοιάζουν τα πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο;

Πως μοιάζουν τα πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο;

Οι σεφ στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου μιλούν για τη μαγεία των σπανίων υλικών και τη γεύση που χαρίζουν στις δημιουργίες τους. Ποια όμως είναι τα πιο ακριβά τρόφιμα και πόσο κοστίζει το καθένα; (Pics)

Όταν λέμε “ακριβό” φαγητό μιλάμε για εκείνα τα τρόφιμα τα οποία χρησιμοποιούν οι σεφ στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και σερβίρουν στους πιο απαιτητικούς τους πελάτες οι οποίοι δεν διστάζουν να ξοδέψουν περιουσίες, προκειμένου να απολαύσουν όλες εκείνες τις δημιουργίες που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε. 

Ποια, όμως, είναι εκείνα τα τρόφιμα τα οποία κατατάσσουν οι σεφ στη λίστα με τα πιο δυσεύρετα και τα πιο ακριβά του πλανήτη;

Τα μανιτάρια Matsutake

 

Τα συγκεκριμένα μανιτάρια είναι τόσο δυσεύρετα, ώστε η τιμή τους να αγγίζει τα 562 ευρώ για ένα κιλό. Και επειδή μπορεί να σκέφτεσαι ότι μιλάμε για μύκητες και πως η τιμή τους είναι αδικαιολόγητη, οι σεφ έχουν άλλη άποψη.

Τα Matsutake μπορείς να τα βρεις μόνο σε δάση της Ιαπωνίας και άλλες ασιατικές χώρες και η ποσότητά τους είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα οι σεφ να ανησυχούν ότι θα εξαφανιστούν.

Ο καφές Kopi Luwak

 

Ο καφές  Kopi Luwak παράγεται στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ινδία και είναι ο πιο ακριβός καφές του κόσμου. Η τιμή ενός κιλού ξεκινάει από τα 250 δολάρια και φθάνει έως και τα 1.124 ευρώ.

Λευκό χαβιάρι

 

Οι σεφ έχουν το χαβιάρι στην κορυφή της λίστας όσον αφορά τα ακριβά γούστα των πελατών τους. Το λευκό χαβιάρι, όμως, είναι ο “βασιλιάς” με την τιμή του ανέρχεται στα 8.500 ευρώ. Το κόστος του συγκεκριμένου είδους χαβιαριού είναι τόσο υψηλό εξαιτίας της σπανιότητας του, καθώς το ψάρι που το “παράγει” το συναντάς μόνο στην Κασπία θάλασσα.

Σαφράν

 

Το σαφράν ή διαφορετικά κρόκος θεωρείται, δίκαια, ένα από τα καλύτερα υλικά της υψηλής κουζίνας. Η τιμή του ανέρχεται μεταξύ των 400 δολαρίων, ενώ μπορεί να φθάσει τα 937 ευρώ. Το κόστος του σαφράν είναι ακριβό επειδή ανθίζει μόνο μια φορά το χρόνο και για επτά ημέρες.

Λευκή τρούφα

 

Γενικά η τρούφα χρησιμοποιείται πάρα πολύ από τους σεφ, γιατί έχει την ιδιότητα να μετατρέψει ένα από φαγητό στο κάτι παραπάνω, εκείνο που ζητούν οι πελάτες.

Το υψηλό κόστος της λευκής τρούφα οφείλεται στην δυσκολία της παραγωγής, της συλλογής και φυσικά τις συντήρησής της, η οποία αποτελεί ολόκληρη διαδικασία. Στην Ευρωπαϊκές χώρες ένα κιλό λευκής τρούφας κοστίζει τουλάχιστον 2.000 ευρώ.

Το μαύρο κοτόπουλο Ayam Cemani

 

Το κοτόπουλο Ayam Cemani, που αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του, εκτρέφεται στην Ινδονησία και δεν εξάγεται σε άλλες χώρες, λόγω φόβων για εξάπλωση της γρίπης των πτηνών. Επομένως, για να το απολαύσεις θα πρέπει να ταξιδέψεις στη χώρα, όπου θα χρειαστεί να πληρώσεις 187 ευρώ.

Οι Ιαπωνικές μπριζόλες Wagyu

 

Οι διάσημες Ιαπωνικές μπριζόλες Wagyu έχουν χαρακτηριστεί από τους παγκόσμιους σεφ ως οι καλύτερες μπριζόλες στον κόσμο. Το κρέας διαθέτει ένα σπάνιο άρωμα και η ποιότητά του είναι πολύ υψηλή και το κόστος για ένα κιλό ανέρχεται σε 421 ευρώ.

Ιβηρικό σαλάμι

 

Το συγκεκριμένο σαλάμι που παράγεται αποκλειστικά στην Ισπανία είναι το πιο ακριβό του κόσμου. Για την παραγωγή του οι κτηνοτρόφοι ταΐζουν τα γουρούνια μόνο βελανίδια σε προστατευμένες και αποκλεισμένες, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε άλλα τρόφιμα.  Το κόστος για ένα κιλό Jamón Ibérico φτάνει τα 365 ευρώ.

ΠΗΓΗ: BRIGHTSIDE.ME

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα