Πλένουμε καλά τα σταφύλια, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και αφήνουμε τις ρώγες να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας κατά καιρούς τον αφρό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 24 ώρες.
Την επομένη, ξαναβράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό και τοποθετούμε σε βάζα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TASTYDAY.GR