Τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο: Κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά κλείνει

Τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο: Κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά κλείνει
Το Dandelyan ψηφίστηκε ως το καλύτερο μπαρ σε όλο τον κόσμο για το 2018 Facebook/DandelyanBar

Το Dandelyan με θέα τον ποταμό Τάμεση στην βρετανική πρωτεύουσα τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση στον κόσμο, όμως αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Το μπαρ κατεβάζει ρολά ως το τέλος του χρόνου.

Την Τετάρτη το βράδυ, σε μια λαμπερή τελετή από την Μέκκα των μπαρ, το Λονδίνο, ανακοινώθηκαν τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Ανάμεσά τους και δύο δικά μας «τέκνα» της μιξολογίας, με την Αθήνα να καταλαμβάνει έτσι ιδιαίτερα υψηλές θέσεις στο The Word’s 50 Best Bars. Ωστόσο, ο μεγάλος νικητής, το μπαρ Dandelyan, πλάι στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου είχε ανακοινώσει δυο μέρες νωρίτερα πως κατέβαζε για πάντα ρολά.

Ο επικεφαλής της προσπάθειας, ο mixologist-in-Chied, Ryan Chetiyawardana παραδέχτηκε αμέσως μετά την παραλαβή του “όσκαρ” των χώρων διασκέδασης πως “σκοτώνει” το ίδιο του το δημιούργημα, με το μπαρ να σταματά τη λειτουργία του στις αρχές του 2019.

«Με έναν τρόπο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει. Δουλέψαμε σκληρά και με πολύ πάθος και βρισκόμαστε πλέον στην κορυφή της βιομηχανίας» πρόσθεσε ο ίδιος τονίζοντας πως εκείνος και η dream team των 32 συνεργατών του σχεδιάζουν ήδη τη νέα τους πρόταση, το μπαρ που θα ανοίξει δηλαδή στη θέση του.

Όπως διαβάζουμε πάλι στο CNN, η είδηση για το κλείσιμο του no. 1 μπαρ για το 2018 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το υπεραιωνόβιο American Bar, επίσης στο Λονδίνο, που από την πρώτη θέση πέρσι, βρέθηκε πίσω από το Dandelyan τη χρονιά που διανύουμε. Ένα μπαρ που προσφέρει κλασικά cocktail για περισσότερα από 125 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα