ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ

Πυλώνες της ΔΕΗ

Μεγάλη κινητικότητα από εταιρεία σε εταιρεία στη λιανική ρεύματος

Το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφονται σημάδια επιστροφής καταναλωτών ρεύματος από τους ιδιώτες παρόχους προς τη ΔΕΗ, γεγονός που τείνει να «κλείσει» την αγορά που με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας θα έπρεπε να "ανοίξει" περαιτέρω.

Φωτογραφία αρχείου

Αυξάνονται τα παράπονα των καταναλωτών για τους λογαριασμούς ρεύματος

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί, πλημμελείς υπηρεσίες, ρυθμίσεις οφειλών, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αποκοπές ηλεκτροδότησης. Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες παραπόνων όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ.

 Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Νέοι κανόνες για την τιμολόγηση του ρεύματος και τους έξυπνους μετρητές

Μεγάλη αλλαγή είναι η καθιέρωση των «ενεργών πελατών», δηλαδή των καταναλωτών που θα μπορούν ανεμπόδιστα να πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια από αυτοπαραγωγή.

Πυλώνες ηψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Σιωπηρές αυξήσεις στο ρεύμα μέσα από τα "ψιλά γράμματα" των τιμολογίων

Οι υψηλές τιμές που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες στη χονδρεμπορική του ρεύματος, ενεργοποιούν τις ρήτρες που περιλαμβάνουν τα τιμολόγια πολλών παρόχων και οδηγούν σε αυξήσεις για τον καταναλωτή.

Πυλώνες της ΔΕΗ

Στα ύψη οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος - Κίνδυνος και για τη λιανική

Μια από τις πολυαναμενόμενες μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα, η εφαρμογή του λεγόμενου target model στην ηλεκτρική αγορά, έχει φέρει τα πάνω κάτω, αφού εκτόξευσε τις τιμές ρεύματος.

 Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Eurostat: Εκτινάχθηκαν οι τιμές λιανικής ρεύματος στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2020

Η χώρα μας ανέβηκε επτά θέσεις στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση στις τιμές του ρεύματος ήταν αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έγινε τον Αύγουστο του 2019.

Λογαριασμός ΔΕΗ

Κανόνες για διαφάνεια και σαφήνεια στους λογαριασμούς ρεύματος θέτουν οι Βρυξέλλες

Να θέσει τέρμα στα φαινόμενα παραπλάνησης του καταναλωτή επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, θεσπίζοντας νέους κανόνες για μεγαλύτερη ακρίβεια, διαφάνεια και σαφήνεια στους λογαριασμούς ρεύματος των ηλεκτρικών εταιρειών

Αιολικό πάρκο

Κοινή παρέμβαση ξένων ομίλων στην κυβέρνηση για να μην μπει ''χαράτσι'' στις ΑΠΕ

Οι εν Ελλάδι επικεφαλής των ENEL, IBERDROLA, EDF, TOTAL EREN, στέλνουν επιστολή στο ΥΠΕΝ για να μην επιβληθεί έκτακη εισφορά στους εν λειτουργία αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Καπνός βγαίνει από καμινάδα τζακιού

Επίδομα θέρμανσης: Ναι στο φυσικό αέριο - Όχι για ηλεκτρικό και καυσόξυλα

Στην επιδότηση και του φυσικού αερίου αλλά όχι του ηλεκτρικού και των καυσόξυλών φαίνεται πως καταλήγει το οικονομικό επιτελείο για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Τι είναι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος;

Τι είναι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος;

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ίσχυαν ανέκαθεν, αλλά η διακριτή εμφάνιση των ανωτέρω χρεώσεων στα έντυπα των λογαριασμών επιβλήθηκε από το 2011 για λόγους διαφάνειας και ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών