Φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πλαστογράφηση ιατρικών συνταγών

Φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πλαστογράφηση ιατρικών συνταγών

Ένας 55χρονος παρουσιαζόταν ως φαρμακευτικός αντιπρόσωπος και έγραφε συνταγές για χορήγηση φαρμάκων μέχρι και σε πεθαμένους. Το 40% των πλαστών συνταγών διακινήθηκαν στην Κρήτη, οι υπόλοιπες είναι άγνωστο που και σε ποια ασφαλιστικά ταμεία κατέληξαν

Φυλάκιση 10 ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για δύο χρόνια επιβλήθηκε από δικαστήριο των Χανίων σε έναν 55χρονο, ο οποίος κατηγορούνταν για πλαστογράφηση σφραγίδων και ιατρικών συνταγών.

Η δράση του 55χρονου αποκαλύφθηκε το 2008, μετά από καταγγελία γιατρού. Η ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ, που ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε ότι όντως υπήρξαν παρατυπίες. Όπως προέκυψε, ο 55χρονος είχε πολυετή δράση και παρουσιαζόταν ως φαρμακευτικός αντιπρόσωπος, γράφοντας συνταγές για χορήγηση φαρμάκων μέχρι και σε πεθαμένους. Αξιοσημείωτο είναι ότι χρησιμοποιούσε σφραγίδες γιατρών, με τους τελευταίους να περνάνε από Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι δεν είχαν γνώση του θέματος.

Το 40% των συνταγών που διακινήθηκαν, ταυτοποιήθηκαν στην Κρήτη, με τις υπόλοιπες να είναι άγνωστο που και σε ποια ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταλήξει. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πίσω από τον 55χρονο κρυβόταν μεγάλη πολυεθνική γερμανική εταιρία, η οποία έπαιρνε πίσω τα φάρμακα υψηλού κόστους κυρίως για καρκίνο αλλά και για ψυχωσική συνδρομή, που συνταγογραφούσε ο δράστης.

Αναφοράς χρήζει το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας ή ο ΕΟΠΥΥ δεν έστειλαν δικηγόρο από τα νομικά τους τμήματα για να υπερασπιστούν το δημόσιο στη δίκη.

Πληροφορίες από neatv.gr

SHARE: