ΓΕΝΟΠ: "Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να μας ελέγξει"

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ΚΑΙ ΝΩΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΡΕΜΩΝΤΑΣ ΠΑΝΟ--- (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΩΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΡΕΜΩΝΤΑΣ ΠΑΝΟ--- (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ως αναρμόδια να ελέγξει τα οικονομικά της κρίνει η ΓΕΝΟΠ τη ΔΕΗ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα χρήματα των επιχορηγήσεων δεν είναι "τα λεφτά της γριούλας", αλλά προϊόν διεκδίκησης

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ, δεν δικαιούται να ελέγξει τη σκοπιμότητα των δαπανών της ΓΕΝΟΠ, επισημαίνοντας ότι αρμόδια όργανα για το ζήτημα της χρηστής ή μη διαχείρισης των κονδυλίων είναι η Διαπαραταξιακή εξελεγκτική επιτροπή, το Δ.Σ. και το σώμα των 300 Συνέδρων.

«Η ΔΕΗ δεν έχει ρόλο και δικαίωμα να πει εάν το συνδικάτο πάει ένα τιμολόγιο με φαγητό και έχει ανάλυση ότι το μενού ήταν θαλασσινά, δεν πληρώνω θαλασσινά. Εγώ πληρώνω μόνο ψωμί, ελιά και κεφτεδάκια.

Όσο για το αν σπαταλάμε τα χρήματα ή κακώς τα ξοδέψαμε εκεί ή αλλού, αυτόν το ρόλο του ελεγκτή, το να ελέγξει δηλαδή την σκοπιμότητα της κάθε δαπάνης, την έχουν τα ελεγκτικά όργανα της ΓΕΝΟΠ που κάθε φορά υπάρχει πλήρης και αναλυτική παρουσίαση της κάθε δαπάνης και όχι η ΔΕΗ γιατί τότε θα ήταν ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του Συνδικάτου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, επισημαίνεται ότι αποτελούν προϊόν διεκδίκησης και δίνονται εδώ και 27 χρόνια. "Εσείς που ήσασταν 27 χρόνια; Γιατί το θυμηθήκατε τώρα; Μήπως γιατί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εδώ και μήνες φωνάζει στα αφεντικά", είναι ένα από τα ερωτήματα που τίθενται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης πως τα χρήματα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ δεν είναι τα λεφτά της γριούλας που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα ούτε μέρος της αύξησης που θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, για τα περίφημα 25 εκατομμύρια ευρώ, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι το 65% - 70% αυτών των χρημάτων πήγε στον ΟΚΔΕ για το πρόγραμμα κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Όσο για τα υπόλοιπα χρήματα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αυτά δεν πληρώνονται απευθείας στο συνδικάτο αλλά με την προσκόμιση τιμολογίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα για το χαμένο φάκελο

Έκαναν φτερά στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ

SHARE:

24Media Network