ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ

Ο Γιώργος Αμυράς (22 Δεκεμβρίου 1967, Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος.Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επανεξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Κούβας, της Αυστραλίας και της Τσεχίας. Το 2010 συμμετείχε με τις ιδέες του για την πόλη στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων και με ποσοστό 7,3%, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή», «Εξπρές» και «Κέρδος» αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, STAR και ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα». Το διάστημα 2006-2013 υπήρξε παρουσιαστής της εκπομπής Μένουμε Ελλάδα στη ΝΕΤ (σημ. ΕΡΤ 1) μαζί με την Ρένια Τσιτσιμπίκου.

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας

Ζιφιός: Nεκρή βρέθηκε η φάλαινα που είχε προσαράξει στη Σαλαμίνα

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τη νεαρή ραμφοφάλαινα του είδους "Ζοφιός", η οποία είχε προσαράξει στη Σαλαμίνα και το Σάββατο (29/1) είχε απομακρυνθεί μόνη της στην ανοιχτή θάλασσα. Εντοπίστηκε νεκρή από σκάφος του Λιμενικού.

Σαλαμίνα: Μεγάλη αγωνία για τη φάλαινα - "Εξακολουθεί να υποφέρει"

Σαλαμίνα: Μεγάλη αγωνία για τη φάλαινα - "Εξακολουθεί να υποφέρει"

Δύσκολες ώρες για τη φάλαινα που προσάραξε εκ νέου, αυτή τη φορά στα Σελήνια Σαλαμίνας. Πώς περιγράφουν την κατάστασή της στο NEWS 24/7 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, καθώς και ο επικεφαλής της Εθελοντικής ομάδας "Lifeguard Hellas", Σπύρος Μητριτσάκης.

Αγριογούρουνο

Αγριογούρουνα: Κατακραυγή για την απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης - "Θα μεταφερθούν" λέει ο Αμυράς

Οργισμένες αντιδράσεις από κατοίκους, φιλοζωικές και Δήμους στην απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης να καλέσει σε κυνήγι αγριογούρουνων. Τι δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς.