Δάσος Δαδιάς: “Άμεση ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα και ενίσχυση του δασαρχείου” λέει ο δήμαρχος

Δάσος Δαδιάς: “Άμεση ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα και ενίσχυση του δασαρχείου” λέει ο δήμαρχος
Δάσος Δαδιάς ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Ο Δήμαρχος Σουφλίου τόνισε ότι η περιοχή έχει υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Δάσος Δαδιάς, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους GRTimes μίλησε για τις ενέργειες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τόνισε το οικονομικό πλήγμα που έχει δεχτεί η περιοχή μετά τη φωτιά.

“Περιμένουμε την οριστική αξιολόγηση και την υλοποίηση των πρώτων ενεργειών από τις προτάσεις που έχει στα χέρια του το υπουργείο. Μας περιμένει μεγάλος αγώνας. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα αντιπλημμυρικά έργα, γιατί ο χειμώνας έρχεται και μετά τη φωτιά έρχονται οι πλημμύρες και ο κόσμος ανησυχεί” τόνισε ο κ. Καλακίκος.

Επιπλέον είπε πως ο ίδιος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, ώστε να δημιουργηθούν παρατηρητήρια, που θα συνδράμουν στην προσπάθεια να αποφευχθούν μελλοντικές κακόβουλες ενέργειες ή αμέλειες εντός του δάσους ενώ όπως υπογράμμισε “πρέπει να ενισχυθεί το δασαρχείο“.

Μειώθηκε ο τουρισμός

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Σουφλίου δήλωσε ότι έχει σημειωθεί δραματική μείωση της επισκεψιμότητας τόσο στον Δήμο Σουφλίου όσο και στο Εθνικό Πάρκο του δάσους Δαδιάς μετά την καταστροφική πυρκαγιά, με την τοπική κοινωνία να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

“Η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, από τους καλύτερους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού. Πρέπει να μπει η Δαδιά στον χάρτη των τουριστικών γραφείων, να προβληθεί και να στηριχτεί οικονομικά. Να δοθούν τα κίνητρα που δόθηκαν και στη Β. Εύβοια για να ορθοποδήσουμε” εξήγησε.

Πρόταση για δημιουργία σχολής Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών

Ο κ. Καλακίκος ανέφερε πως “μετά από μια σειρά προτάσεων που έχω αποστείλει σε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις. Είναι καλό να δημιουργηθεί μια σχολή Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών με έδρα το Σουφλί. Εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό και επιβάλλεται να δημιουργηθεί μια τέτοια σχολή”.

“Θέλουμε να αναπτυχθεί ο σχολικός τουρισμός στη Δαδιά, να γίνουν εθελοντικές δράσεις, να φυτευτούν δέντρα από παιδιά” σχολίασε ο ίδιος.

“Ζητούμε να παρθούν πολιτικές αποφάσεις για το Εθνικό Πάρκο του δάσους της Δαδιάς, εμείς είμαστε αισιόδοξοι και προχωράμε” κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα