ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΒΟΣ

Ο Γιώργος Ζαββός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Ανέλαβε ως Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα το 2019. Με θητεία 30 χρόνων στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διακρίνεται για την άριστη γνώση του στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Bruges στο Βέλγιο. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι επίτιμος διδάκτωρ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών της Μπρατισλάβα. Το 1990 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία όπου, μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος της Νομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν εισηγητής για την Οδηγία για την επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων καθώς και για τον Δημοσιονομικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Από το 1991-1993 διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και του Χρηματιστηρίου.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Σημαντικά οφέλη από την αλλαγή του νόμου για τον αναβαλλόμενο φόρο

Σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς η καταγραφή ζημιών θα οδηγούσε σε ενεργοποίηση των διατάξεων του αναβαλλόμενου φόρου και αναγκαστική είσοδο του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Πόθεν Έσχες: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα δάνεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Πόθεν Έσχες: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα δάνεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Τα πόσα που έχουν δανειστεί Γεωργιάδης, Σκυλακάκης, Ζαββος, Βεσυρόπουλος και Τσακιρης, βάσει του Πόθεν Έσχες που κατέθεσαν. Εξαίρεση αποτελούν οι Χρ. Σταϊκούρας και Χρ. Δήμας

Γεώργιος Ζαββός

Γ. Ζαββός: "Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντιμετωπίζουν πια με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη το μέλλον και να προσφεύγουν στις διεθνείς κεφαλαιαγορές"

Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντιμετωπίζουν πια με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη το μέλλον και ιδιαίτερα να προσφεύγουν στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός

Γεώργιος Ζαββός

Τράπεζες: Συνάντηση Γ. Ζαββού με πάνω από 60 διεθνείς επενδυτές στο virtual road show της Bank of America

Ο Υφυπουργός Οικονομικών παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει η Κυβέρνηση στον τραπεζικό τομέα και τη μείωση των κόκκινων δανείων, το Ταμείο Ανάκαμψης, την Κεφαλαιαγορά και την μεταρρύθμιση του ΤΧΣ.